Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Zašto je dobro imati internet bankarstvo

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je internet bankarstvo

Internet bankarstvo je financijska usluga koju banke omogućavaju svojim korisnicima putem interneta kao kanala veze sa bankom. Korisnik, bilo da se radi o građanima ili tvrtkama se putem interneta spaja na web stranici banke u online bankarstvo za stanovništvo ili online bankarstvo za poslovne korisnike.

Spajanje na osobni ili poslovni račun je sa visokim stupnjem sigurnosti i potrebna je autorizacija prvo prilikom ulaska na bankovni račun, a zatim kod svakog plaćanja je potrebno koracima autorizacije potvrditi uplatu koju se želi izvršiti.

Internet bankarstvo se autorizira na nekoliko načina. To može biti token koji je sličan džepnom kalkulatoru unosom PIN-a, te token daje kriptirani ključ od nekoliko brojeva obično šest znamenki za unos u internet web stranicu za daljnje korake. Smart kartice za autorizaciju funkcioniraju pomiču čipa no za takvu autorizaciju je potrebno na samom računalu instalirati čitač smart kartice. TAN autorizacija je autorizacija sa nizovima znamenaka koje klijent unosi svaki put po jedan niz znamenki, pa kad potroši sve dobivene nizove, od banke dobiva novi popis nizova znamenki za autorizaciju.

Internet bankarstvo i korist ove usluge

Korištenje usluge za internet bankarstvo ima svoje velike prednosti. Prednost nije samo to da ne morate ići u poslovnicu banke da biste platili svoje mjesečne račune, već preko ove usluge možete obavljati i druge bankarske transakcije. U svakom trenutku nakon što se spojite možete pratiti stanje transakcija na vašem računu i na miru iskontrolirati sve provedene transakcije.

Također možete koristiti mjenjačnicu bilo da kupujete ili prodajete strane valute sa svog deviznog računa. Naravno ako vam je potrebna gotovina u stranoj valuti za to ćete ipak morati otići u poslovnicu banke jer na bankomatu za sada još uvijek ne možete dizati strane valute. Na bankomatima možete dizati hrvatske kune do kraja ove godine, jer u 2023. godine se prelazi na Euro pa ćete na bankomatima moći dizati samo Euro kao službenu valutu u Hrvatskoj.

Gotovinski krediti su jedna od usluga koja se može realizirati kroz internet bankarstvo na vrlo brz i jednostavan način. Nadalje sve što želite komunicirati sa svojom bankom to možete učiniti online slanjem poruke unutar internet bankarstva.

Internet bankarstvo usluge

Ukoliko koristite internet bankarstvo vrlo vjerojatno vam je dobro poznato što sve možete koristiti putem online financijskog servisa svoje banke gdje imate otvoren račun. Osim što imate pregled o stanju prometa svog računa i stanja na računu, na tekućem računu, deviznom računu, žiro računu, zaštićenom računu, u svakom trenutku možete provjeriti i koliko ste uši u prešutni minus te da li postoji mogućnost da trošite više i uđete u nedozvoljeni minus čije korištenje ćete skupo platiti.

Za svaku provedenu transakciju možete dobiti potvrdu, možete prebacivati novac s računa na račun, plaćati račune, provjeravati potrošnju po kreditnim karticama koje vam je banka odobrila, te pratiti kreditni limit po kreditnim karticama. Možete kupovati ili prodavati devize sa svog deviznog računa.

A internet bankarstvo vam daje uvid i u tečajne liste bez da realizirate kupoprodaju deviza. Također možete koristiti usluge investicijskih fondova i ulaganja u iste. Možete novac prebaciti na štedni račun u obliku depozita i oročiti sredstva na određeni period, te za to dobivati određene kamate.

Tagovi:

Više članaka