Tarot karte tumačenje

Tarot karte tumačenje

Tarot karte tumačenje i kako je nastao

Tarot je poprilično stara tehnika proricanja sudbine, nastala u Italiji sredinom 15. stoljeća. Riječ je o načinu proricanja sudbine ili analiziranja međuljudskih odnosa, poslovnih situacija te mnogih drugih stvari pomoću posebnih špilova karata. Tarot špilovi sastoje se od Velikih i Malih Arkana, od čega je 20 karata koje spadaju pod Velike, dok je 40 karata koje spadaju u Male arkane. Kako je riječ o velikom broju karata od kojih svaka ima svoje značenje, tarot karte tumačenje može uzeti mnogo vremena kako bi se naučilo tumačiti karte za najtočnije moguće odgovore. Tarot karte tumačenje svatko može naučiti učeći iz knjiga koje se bave pojašnjavanjem značenja karata, no najlakši način za naučiti tumačiti ih je uz ljude koji se bave tumačenjem tih karata ili pak uz kontakt emisije koje često idu večernjim satima. Svaka osoba koje je voljna učiti i izvojiti svoje vrijeme za taj cilj, to će moći i napraviti uz ponešto strpljenja.

Tarot karte tumačenje odnosa među kartama

Tarot karte tumačenje dugotrajan je proces učenja te ne možete očekivati da ćete karte naučiti tumačiti preko noći. Iako zahtijeva dosta vremena da se nauče značenja svih karti, to bude često vrlo zanimljivo pa čovjek ni ne shvati koliko brzo vrijeme prođe učeći. Glavni razlog zašto je tarot karte tumačenje dugotrajan proces učenja je taj da tarot špil sadrži veliki broj karata od kojih svaka ima više značenja te je važno naučiti kako koju kartu tumačiti kada ih se stavi u odnos s drugim kartama. Svaka karta koja se nadodaje pri tumačenju tarota ima svoje značenje koje bude definirano i uvjetovano kartama koje je okružuju te se na taj način može dobiti najtočnija značenja. Čak i kada se dogodi situacija u kojoj mislite da ste vidjeli sve, može se poklopiti kombinacija karata koju još nikada niste bili u prilici vidjeti pa tako i uz već postojeće znanje, naučite nešto novo.

Tarot karte tumačenje za pronalazak odgovora

Postoje različiti stilovi tarot špilova, no tarot karte tumačenje isto je koji god stil koristili. Iz tog je razloga poželjno prije nego što se krene mijenjati stilove špilova koji se koriste, nauči dobro tumačiti karte na osnovnom i lako prepoznatljivom špilu. Tarot karte tumačenje mogu pomoći kod odgovaranja na pitanja iz života pojedinca koji postavlja pitanja te to mogu biti poprilično opširni odgovori koji se dotiču prošlosti, sadašnjosti i budućnosti pitača. Osim pitanja koje mogu imati opširan odgovor, tarot može odgovarati i na pitanja kojima je odgovor samo da ili ne. Osim tumačenja karata, svatko tko se odluči baviti tumačenjem tarota treba naučiti osim samog značenja karata i tumačenja istih, treba naučiti i da li je moguće odgovoriti na neka pitanja. Naime, tarot ne može odgovoriti na nespretno oblikovana pitanja te stoga tumač tarota mora znati uputiti pitača u to kako oblikovati pitanje kako bi odgovor mogao biti što je moguće točniji.

Tagovi:

Više članaka