Koje tarot karte kupiti

Koje tarot karte kupiti

Dopustite da tarot karte izaberu vas

Mnogi ljudi kupe neki špil tarota zbog zvučnog naziva špila, a kada ga otvore razočaraju se jer se nikako ne uspiju povezati s njim. Neki polaznici škole tarota poslušaju sugestiju svojih učitelja i biraju špil na njihovu preporuku. Neki poslušaju prijateljski savjet i kupe preporučeni špil i opet se razočaraju, čak pitaju svoje prijatelje da im objasne čime su ih te karte tako očarale. Probajte drugačije, dopustite da tarot karte izaberu vas i nećete pogriješiti.

Ako vas neke tarot karte privuku na prvi pogled, to znači da ste na neki način s njima već povezani, samo to još ne znate, ali čim ih počnete listati i izvlačiti iz špila, otkrit ćete kako vas odmah uvlače u svoj tajanstveni mnogoznačni svijet značenja i poruka. Shvatite da su to zbilja slike koje “govore” i da taj jezik razumijete. Umjesto da kupujete špilove napamet, a onda ih poklanjate nekome drugome jer se ne snalazite u njima, uzmite si dovoljno vremena za izbor.

Treba li slušati svog tarot učitelja kada kupujete tarot karte

Početnici u tarotu vole šarenilo boja i ne razmišljaju hoće li se snaći u tom šarenilu na praktičnim vježbama. Najvrsniji tarot majstori početnicima obično savjetuju učenje sa najjednostavnijim špilovima je ljudski mozak lako i brzo selektira i pohranjuje jednostavne crteže čistih linija, jasno razgraničene boje, jasne i upečatljive likove i tako brže uči. I ne pitajte se trebate li slušati svog tarot učitelja kada kupujete tarot karte, za to postoje opravdani razlozi, brže i jednostavnije učenje.

Kada jednoga dana završite edukaciju i krenete u praktičan rad s tarotom, možete birati tarot karte po svojoj vlastitoj želji, čak i ako naiđete na malo zakomplicirane slike, uvijek ćete imati predložak tih karata u svom osnovnom, “školskom” špilu za usporedbu i bolje ćete razumjeti dodane boje i “ukrase” i što se njima htjelo postići, koja dimenzija je dograđena. Skoro podrazumijevajući je da špil Rider Waite i Marsejski tarot najbolje funkcioniraju kao osnovni, školski špilovi tarota za početnike.

Kupiti tarot karte u knjižari ili na internetu

Danas skoro sve knjižare imaju i online prodaju, pa je pitanje, kupiti tarot karte u knjižari ili na internetu skoro bespredmetno, ali ipak nije. Naime, knjižare imaju jedan ogroman nedostatak, što znači da ni u samoj knjižari, ni u njihovoj web trgovini ne vidite pojedine karte, vidite dojmljiv omot, zvučan naziv i cijenu. I tako izaberete recimo, ljubavni tarot, koji je najtraženiji, s nestrpljenjem otpakirate špil i shvatite da ste dobili podvalu, blijedih boja nepraktično za rad.

S druge strane, postoje specijalizirane internet stranice koje prodaju mnoštvo različitih špilova, koje uz sliku omota, dobru recenziju uvijek i pokažu po nekoliko karata iz špila, tako da ne kupujete “mačka u vreći”. Neke stranice čak imaju i slade od svih 78 tarot karte koje možete izlistati i pregledati ih. To se zove pametno kupovanje, uzmite si dovoljno vremena, ne kupujte stihijski, niti prema slici na omotu, zvučnom nazivu, a ni po cijeni, kvalitetan špil nije jeftin, s razlogom.

Tagovi:

Više članaka