Privatne pozajmice novca

Privatne pozajmice novca

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što su to privatne pozajmice novca

Ako vas zanima što su to privatne pozajmice novca, onda svakako pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Privatne pozajmice novca označavaju vrstu pozajmice koju daje institucija ili pojedinac koji posjeduje mnogo novca određenoj osobi ili firmi, koja zatraži ovakvu pozajmicu. Organizacija ili pojedinac poznata je kao privatni zajmodavac novca.

Ova vrsta pozajmice se uglavnom posuđuje klijentima bez klasičnih uvjeta koje inače postavljaju banke i ostali tradicionalni kreditori, bez brojne dokumentacije. Problem koji se veže uz ovakve pozajmice je taj što one mogu biti veoma rizične za zajmodavce, ukoliko ih posude neodgovornim klijentima.

Uz manje propisa, zajmoprimac uživa veću slobodu korištenja kredita u manje od idealnih svrha. Kamatne stope koje se vežu uz ovakve pozajmice uglavnom su identične kamatnim stopama koje nude banke i ostali kreditori. No, nekada znaju biti i znatno veće. Sada kada znate što je ova vrsta pozajmica, vrijeme je da saznate i par dodatnih informacija o njima.

Privatne pozajmice novca regulativa

Zajmodavci koji nude ovakvu vrstu pozajmice imaju jedan glavni cilj, a to je zarada novca. Privatni zajmodavac se usredotočuje na brojne čimbenike prije nego što ponudi zajmoprimcu zajam. Među najvažnijima su: kreditni rezultat dužnika otkriva koliko je brzo i dosljedno zajmoprimac u prošlosti otplaćivao svoje dugove, kako zajmodavac može osigurati da su troškovi (zajmoprimca) zajma konkurentni s ostalim zajmodavcima, raspored zajmoprimca da podmiri zajam i kako to planiraju učiniti.

Zajmodavcu je također pametno provesti dubinsku provjeru, provjeravajući sve podatke koje je dao zajmoprimac kako bi dobio zajam. Kao što vidite privatne pozajmice novca zahtijevaju temeljitu provjeru zajmoprimca. Ipak, ne primjenjuju se svi rutinski propisi na privatne zajmodavce i kredite koje nude. Jedan od naj frustrirajućih propisa za privatne zajmodavce za novac je činjenica da zajmodavci ponekad podliježu ograničenjima o tome koliko kredita mogu dati ako im nedostaje bankarska dozvola.

U nekim državama postoje ograničenja vezana uz broj kredita koje zajmodavac nudi prije nego što se od njih traži da dobiju bankarsku dozvolu. Vrijeme da saznate koji se rizici vežu uz privatne pozajmice novca.

Rizici vezani uz privatne pozajmice novca

Nekoliko je rizika povezano uz privatne pozajmice novca, kako za dužnika tako i za zajmodavca. Zajmoprimac možda neće u potpunosti provjeriti zajmodavca. Važno je znati odakle novac dolazi, kao brzi zajam. Novac uglavnom dolazi od nekoliko bogatih investitora koji žele značajni povrat svojih ulaganja. Važno je pobrinuti se da novac bude dobar i da se kredit neće iznenada raspasti.

Zajmoprimci se mogu naći u siotuaciji da u potpunosti ne pročitaju ili ne razumiju ugovor o zajmu i na kraju dobiti zajam koji ne mogu vratiti. Zajmodavci se također suočavaju s rizicima. Zato svaki zajmodavac koji nudi ovu vrstu pozajmice mora obaviti temeljitu provjeru zajmoprimca, kako bi bio siguran da će se posuđena pozajmica zaista i otplatiti do kraja u dogovorenom vremenu.

Zajmodavac mora provjeriti da zajmoprimac neće dobivenu pozajmicu koristiti za rizično ulaganja ili poslovanje. U protivnom, zajmodavac se mora suočiti sa stvarnošću da neće vidjeti da je cijeli kredit vraćen, čak i ako poduzme pravne radnje. Privatne pozajmice novca mogu predstavljati dobru priliku za zaradu, ali morate biti svjesni svih rizika.

Tagovi:

Više članaka

Krediti bez jamstva: Trendovi i perspektive

Krediti bez jamstva: Trendovi i perspektive

Podnaslov 1: Rast popularnosti kredita bez jamstva: Trendovi i perspektive u financijskom sektoru

U sklopu financijskog sektora, promatramo značajan rast popularnosti kredita bez jamstva. Ova vrsta k