Nasljeđivanje mirovine od roditelja

Nasljeđivanje mirovine od roditelja

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:12
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nasljeđivanje mirovine od roditelja djeca

Nasljeđivanje mirovine od roditelja za djecu nastaje u tragičnom trenutku kada roditelj djeteta premine. Ako je u trenutku smrti roditelja dijete mlađe od 15 godina pravo na roditeljsku mirovinu može koristiti do svoje 18te godine ukoliko nije zaposleno. Postoje djeca kojima je utvrđen gubitak radnih sposobnosti u potpunosti, takva djeca će koristiti obiteljsku mirovinu sve dok gubitak traje.

Ukoliko je dijete bilo uzdržavano i nastupio je potpuni gubitak radne sposobnosti nakon dobne granice 18 godina, dijete ima pravo na nasljeđivanje mirovine od roditelja koji ga je uzdržavao sve dok potpuni gubitak radne sposobnosti postoji. Dijete koje je u trenutku smrti roditelja umirovljenika, na redovitom školovanju ili započne redovito školovanje nakon smrti roditelja također ima pravo na mirovinu roditelja.

To pravo dijete može ostvariti dok traje redovito školovanje, odnosno zakon propisuje do navršene 26 godine djetetovog života. Ako se dijete razboli, prije ali i nakon 26 godine također može ostvariti pravo na mirovinu najviše za period koliko je zbog bolesti djeteta bilo izgubljeno dok traje redovno školovanje.

Nasljeđivanje mirovine od roditelja zbog invalidnosti djeteta

Dijete kojem je utvrđeno da je osoba s invaliditetom ima pravo na nasljeđivanje mirovine od roditelja nakon smrti roditelja koji ga je uzdržavao. Dijete kojem je utvrđeno da je osoba s invaliditetom možda zbog svog invaliditeta nije u mogućnosti samostalno raditi i zarađivati za osnovne životne potrebe.

Mirovinski sustav je uredio da takva djeca nakon smrti roditelja imaju pravo na korištenje mirovine svog preminulog roditelja. Ukoliko se ipak dijete koje ima invaliditet uspije zaposliti i sam privređivati za svoje osnovne životne potrebe, ne gubi pravo na nasljeđivanje mirovine od roditelja. Međutim, za period dok dijete s invaliditetom radi obustavlja mu se isplata mirovine.

Ukoliko kod djeteta nastupi potpuni gubitak radne sposobnosti, što utvrđuje komisija na mirovinskom, zadržava pravo korištenja mirovine preminog roditelja dok traje potpuni gubitak radne sposobnosti. To pravo na mirovinu roditelja neće izgubiti zaposlenjem, ali će se zaustaviti isplata mirovine za period dok dijete samostalno radi i ostvaruje primanja. Nakon što završi radni odnos dijete će ponovo ostvariti pravo na isplatu roditeljske mirovine.

Nasljeđivanje mirovine od roditelja, skrbnika, očuha, mačehe

Nasljeđivanje mirovine od roditelja, ne podrazumijeva samo nasljeđivanje mirovine od roditelja koji su biološki roditelji djeteta. Životne prilike stvaraju različite situacije. Djete može biti uzdržavano od roditelja koji nije njegov biološki roditelj.

Također, dijete može biti uzdržavano od strane životnog partnera svog roditelja, bez obzira da li je roditelj u formalnoj vezi (u braku) ili neformalnoj vezi (žive zajedno više od 3 godine). Ukoliko je dijete uzdržavano od strane životnog partnera svog roditelja, nakon smrti životnog partnera dijete ima pravo na nasljeđivanje mirovine roditelja (odnosno životnog partnera svog roditelja). Dakle, očuh ili maćeha ukoliko su uzdržavali dijete i ostvarivali pravo na mirovinu također su nosioci mirovine koju dijete može tražiti kao svoje pravo.

Ukoliko je dijete posvojeno, a posvojitelji su bili u mirovini i uzdržavali dijete, dijete nakon smrti jednog od posvojitelja umirovljenika može tražiti svoje pravo na mirovinu od posvojitelja. Posvojitelji imaju status roditelja i djeca od posvojitelja naslijeđuju kao i od svojih biloloških roditelja.

Tagovi:

Više članaka

Novčane pozajmice bez garancije

Novčane pozajmice bez garancije

Ako ste poduzetnik koji tek ulazi u svoju poduzetničku priču, novčani kapital je jedan od osnovnih preduvjeta ostvarenja vaših ciljeva. Točnije, nenamjenski krediti i novčane pozajmice bez gara

Pozajmice na ostatak primanja

Pozajmice na ostatak primanja

Ako vas mame pozajmice na ostatak primanja, morate znati određene informacije. Što je omjer duga i prihoda? Zašto je omjer duga i dohotka od 43% važan? Vaš odnos duga i prihoda jesu sva vaša mjesečna

Oglasi za pozajmice i kredite

Oglasi za pozajmice i kredite

Zamisli da hodaš glavnom gradskom ulicom. Ako imaš 35 godina, postoje kafići, trgovine i banke. Ali ako imate 56 godina, banke nedostaju.
To bi se moglo dogoditi na digitalnoj glavnoj