Koje cvijeće kupiti djevojci

Koje cvijeće kupiti djevojci

Kako znati koje cvijeće kupiti djevojci?

Cvijeće je poklon koji će razveseliti gotovo svaku djevojku. To je vječni dar koji je odličan za čitav spektar različitih prilika: od rođendana, vjenčanja, Valentinova, godišnjice, pa sve do sprovoda. Jedna od prilika koja se svakako najviše veže za poklanjanje cvijeća je darovanje svoje bolje polovice. Ako želite pokloniti cvijeće svojoj djevojci, vjerojatno se pitate koje cvijeće kupiti djevojci. Naime, vrsta cvijeća je stotinu i teško je odabrati najbolji cvijet. Prilikom biranja prvo na što trebate paziti jest koja je prilika. Da li joj želite pokloniti cvijeće na dan žena? Ili pak na Valentinovo ili obljetnicu veze? Ako cvijećem želite izraziti ljubav, crvena ruža je univerzalno cvijeće za takvu priliku. Ako je pak riječ o danu žena, možete ići i s drugim vrstama poput tulipana ili ljiljana. U svakom slučaju, ako vas zanima koje cvijeće kupiti djevojci i ne želite pogriješiti, uvijek istražite simboliku koju pojedino cvijeće ima, a zatim tek krenite u cvjećarnu.

Savladajte umijeće kako znati koje cvijeće kupiti djevojci

Muškarci se često pitaju koje cvijeće kupiti djevojci. Izbora je mnogo a pritisak za odabir pravog cvijeća je velik. Cvjećarna vam uvijek može biti od pomoći. Tamo rade djelatnici koji su jako iskusni u svome poslu i koji savjetuju na dnevnoj bazi mnoge ljude o tome koje cvijeće odabrati. Stoga, cvjećarna svakako može biti od pomoći za rješavanje tog problema. Ako pak ne želite kontrolu prepustiti drugome već sami želite savladati umijeće o tome kako znati koje cvijeće kupiti djevojci, važno je razumjeti nekoliko stvari. Najprije, trebate proučiti kakvu poruku šaljete sa cvijećem. Npr. poklanjanje jednog cvijeta, npr. jedne crvene ruže može govoriti da je ta djevojka jedina za vas. Tri cvijeta iste boje također su univerzalni broj za davanje cvijeća u znak ljubavi. Sedam različitih boja je pak više manifestacija prijateljskih osjećaja. Dok su crvene ruže simbol ljubavi i strasti, bijele ruže simboliziraju nevinost i čistoću. Narančaste ruže su pak simbol radosti i blagostanja.

Kako znati koje cvijeće kupiti djevojci i nepogriješiti

Darivanje cvijeća nije pojava modernog doba. Naime, cvijeće kao dar su ljudi prepoznali jiš od 12. stoljeća. Tumačenje različitih cvjetnih aranžmana vršilo se u Kini i Japanu. Europa je nešto kasnila s tim običajem, pa je darivanje cvijeća u Europi postalo uobičajeno tek u 18. stoljeću. Od tada do danas razvila se cijela znanost oko toga koje cvijeće pokloniti i za koje prilike. Ako se pitate kako znati koje cvijeće kupiti djevojci, savjeti koje ćete pročitati će vam pomoći u tome. Tako muškarac npr. nikada ne daruje cvijeće u posudi već uvijek rezano cvijeće. Tegle su pak rezervirane za darovanje između žena. Izbor vrste cvijeta prepušten je ukusu osobe koja ga planira pokloniti. Najprije se treba paziti da cvijeće bude u dobrom stanju, lijepih izraženih boja, duge stabljike i bez crnih ili trulih dijelova. Crvene ruže i crveni karanfili se ne daruju tuđim ženama. Isto tako, ljiljani i krizanteme se smatraju mrtvačkim cvjetovima. Ta pravila morate imati na umu ako vas zanima koje cvijeće kupiti djevojci.

Tagovi:

Više članaka