Kako promjeniti banku

Kako promjeniti banku

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako se može promijeniti banka?

Svatko od nas vodi svoje financije kod nekih od mnogobrojnih banaka koje su dostupne u našoj zemlji. Istina je da ne posluju sve banke iste, što često može dovesti do nezadovoljstva mnogih klijenata. Ovdje se postavlja pitanje kako promijeniti banku? Iako na prvu sama pomisao na mijenjanje banke zvuči kao komplicirani proces, on je zapravo veoma jednostavan proces koji možemo podijeliti u četiri osnovna koraka.

Vi kao potrošač prvo morate odabrati svoju novu banku i s njom potpisati punomoć s kojom vi zapravo ovlašćujete novu banku. Vaša nova banka će od prijašnje banke tražiti da se provedu pojedine radnje koje ste vi kao potrošač naveli u punomoći. Prijašnje banke su zatim dužne dostaviti određene podatke koje se traže sa strane novije banke.

Kada nova banka dobije sve potrebne podatke, onda se ona sprema obavljati daljnje pripremne radnje kako bi vi kao budući klijent mogli činiti sve što ste mogli i u vašoj prijašnjoj banci. Kao što možete vidjeti, promjena banke nikako nije kompliciran proces, potrebno je samo znati u koju banku se želite prebaciti i zatražiti proces preseljenja.

Kako banka prebacuje vaše račune?

Ukoliko mijenjate svoj osnovni račun, točnije tekući račun, vaš rok za prebacivanje je do 12 radnih dana. Nakon što nova banka dobije punomoć sa strane klijenta ona se baca na posao. Proces prebacivanja je besplatan, ali ugovaranje novih usluga s bankom nije. Primjerice, koštat će vas prebacivanje salda. I dok banka za samo prebacivanje računa ne smije naplatiti klijentu naknadu, za pojedinačne usluge ona može naplatiti naknadu koja je u skladu s važećim naknadama određene banke.

Ovdje se ubrajaju: Naknade za ugovaranje trajnog naloga kao i izravnog terećenja u novo odabranoj banci, naknadu za transakciju kod prebacivanja sredstava i slično. Danas je tako sasvim normalno da jedan klijent ima više otvorenih računa u različitim bankama. Pitate se zašto i kako? Ovo je uobičajena praksa mnogih poduzetnika koji često imaju svoje osobne račune u jednoj banci, dok račun svojeg obrta imaju u sasvim drugoj banci.

Naravno, kako bi mogli ostvariti mogućnost da imate u isto vrijeme otvoreno više računa u različitim bankama morate obaviti određene procedure koje vam nalažu banke. Da li će vam prebacivanje banaka omogućiti bolje vođenje financija? Navedeno će ovisiti od banke do banke. Mnogi mijenjaju banku kako bi imali bolje mogućnosti, osobito ako su tema gotovinski krediti i njihovo ostvarivanje.

Kako se mijenja banka ako postoje neriješena dugovanja?

Također zvuči kao veoma problematičan proces, ali je zapravo sasvim jednostavan. Kada se prebacujete u novo odabranu banku a imate određena neriješena dugovanja prema staroj banci ne morate brinuti. Potrebno je otići do svoje stare banke i dogovoriti drugačije uvjete otplate jer otvarate račun u drugoj banci. Ovo znači da banka ne može zatvoriti vaš stari račun dok se ne podmire sva dugovanja, ali to neće utjecati na mogućnost otvaranja novog računa u novoj banci.

Da li dugovanja utječu na novu banku? Vi kao klijent niste obavezni govoriti novoj banci da imate dugovanja, ali nećete moći zatvoriti vaš stari račun ukoliko ne podmirite dugovanja. Kako se mijenja banka je sasvim lagan proces bez obzira na bilo kakve prepreke. Ne postoje nikakve komplicirane procedure niti odugovlačenja, dostavljanja posebnih zahtjeva ili uplaćivanja dodatnih naknada.

Vi imate apsolutnu slobodu biranja s kojom bankom želite surađivati i niste nužni objašnjavati svojoj staroj banci zašto odlazite, kao što niste nužni objašnjavati novoj banci zašto ste baš nju odabrali u moru drugih banaka. Za sva dodatna pitanja kod prebacivanja banaka možete se obratiti svojoj matičnoj banci za pomoć, ili novo odabranoj banci.

Tagovi:

Više članaka

Krediti bez jamstva: Trendovi i perspektive

Krediti bez jamstva: Trendovi i perspektive

Podnaslov 1: Rast popularnosti kredita bez jamstva: Trendovi i perspektive u financijskom sektoru

U sklopu financijskog sektora, promatramo značajan rast popularnosti kredita bez jamstva. Ova vrsta k