Kako izabrati buket za godišnjicu braka

Kako izabrati buket za godišnjicu braka

Buket kao tradicionalni dar koji se ne zaobilazi

Kako bi znali kako izabrati savršen buket za godišnjicu braka potrebno je vratiti se na sami dan vašeg vjenčanja. Vjenčani buket je kao što znamo najbitniji dio vjenčanja, kao i cvijeće koje krasi vaš poseban dan. Mnogi zaboravljaju na ovu bitnu stavku, što često dovede do toga da se za godišnjicu braka poklanjaju klasične crvene ruže, karanfili ili tulipani.

I dok je navedena gesta svakako lijepa, ona je ne samo pomalo dosadna, već i ne donosi ništa intimno što bi vas povezalo s najboljim danom u vašem životu. Istina je da ne možete pogriješiti s buketom od 12 crvenih ruža koji predstavlja vječnu ljubav i divljenje prema voljenoj osobi, ali to je realno najčešća opcija prilikom poklanjanja buketa.

Buketi se danas rade prema emociji koju želimo izraziti prilikom darivanja. Tako da ćete često za obilježavanje godišnjice braka vidjeti bukete od crvenog ili ružičastog cvijeća. Oni su često od jedne vrste cvijeća, ili mogu biti miješani ukoliko bolja polovica zna koji cvijet je najdraži njenoj voljenoj osobi. Naravno, ne morate slijediti tradiciju prilikom darivanja cvijeća, već možete biti jedinstveni.

Savršeni buket za obilježavanje godišnjice braka

Kako bi napravili savršeni buket kojime ćemo obilježiti godišnjicu braka, potrebno je da se vratimo na sami dan ceremonije, točnije vjenčanja. Zašto? Sjetite se kako je odabir cvijeća imao važnu ulogu u vašem posebnom danu. Slučajnost? Nikako. Sjetite se cvijeća u buketu mladenke koje je pomno odabrano s njene strane.

Ako želite odabrati savršeni buket za vašu godišnjicu braka, tada je potrebno da odaberete isto cvijeće koje je bilo prisutno na vašem vjenčanju. Istina je da postoje osnovna pravila koja nalažu kada se i kako poklanja cvijeće za godišnjicu, ali ostavimo malo tradiciju po strani. Ono što će svakako ostaviti faktor iznenađenja je naručivanje istog ili veoma sličnog buketa koji je mladenka imala na svoj dan vjenčanja.

Takav poklon će vas i vašu odabranicu prisjetiti da vaš poseban dan i prisjetit ćete se simbolike cvijeća koje vas je okruživalo. Naravno, nećete za svaku godišnjicu braka poklanjati iste bukete, ali ovo je svakako odlična ideja za barem jednu proslavu godišnjice braka. Kako iznenaditi sadašnju suprugu s cvijećem? Dostava cvijeća. Naručite dostavu cvijeća na njen posao uz personaliziranu porukicu i možda kakvom bombonijerom.

Buket za izražavanje emocija

Darivanje cvijeća mnogi shvaćaju olako, osobito danas kada je većina nas zaboravila na njegovu simboliku. U davna vremena darivanje cvijeća smo povezivali s izražavanjem naših emocija, što danas možemo vidjeti samo na određenim danima u godini. Vjenčanje je jedan od primjera kada mnogi zapravo cvijeću pridodaju važnost. Na ovako poseban dan želimo birati cvijeće čija je simbolika usko povezana s ljubavi, poštovanjem i divljenjem.

Jednaku pažnju bi trebali imati i kada radimo buket s kojime ćemo iznenaditi svoju voljenu osobu. Kada radimo buket za obilježavanje godišnjice braka, njegov miris bi trebao probuditi iste uspomene i osjećaje kao na sami dan vjenčanja. Godišnjice važnih događaja poput vjenčanja nas vračaju na sami dan, podsjećaju nas na vječnu ljubav i sreću. Kako ubuduće poklanjati bukete za godišnjicu vjenčanja? Najbolje je odabirati bukete od cvijeća koji imaju simboliku za vas.

Birajte cvijeće koje simbolizira vječnu ljubav i strast, cvijeće koje simbolizira zaigranost i vječno prijateljstvo između dvoje duša. Igrajte se s bojama i kombinacijama. Najbolji savjet koji vam možemo dati je da se obratite svom cvjećaru i da mu ukratko opišete vaš odnos i suprugu. Na temelju toga dobit ćete jedinstveno izrađene bukete koji predstavljaju vas i vaš brak.

Tagovi:

Više članaka