Je li vrijeme da prodate svoj dom?

Je li vrijeme da prodate svoj dom?

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto prodati svoj dom?

Istina je da čak i najsretniji vlasnici razmišljaju o prodaji svoga doma. Razlog? Možda je došlo do proširenja obitelji i nedostaje prostora, možda dom zahtijeva preveliku brigu, možda lokacija više nije po volji ukućana – razlozi za prodaju mogu biti brojni. Prodaja i kupnja nove nekretnine je svakako stresni potez, riječ je o procesu koji traži vrijeme i novac. Kako znati da ste spremni prodati svoji sadašnji dom? Sama činjenica da se ne osjećate kao kod doma nekad je dovoljna, iako se morate zapitati i sljedeća pitanja.

Da li prostor odgovara vašim potrebama? Vrijeme prolazi i naši životi se mijenjaju. Netko osnuje obitelj, netko krene raditi od doma, netko uzme ljubimce – vjerovali ili ne, ove stavke su itekako bitne za životni prostor. Ukoliko vaš stambeni prostor ne odgovara vašim nastalim potrebama i svjesni ste da renovacija ne bi pomogla, tada je vrijeme za prodaju.

Znate li koliko vrijedi vaša nekretnina? Cijene na tržištu nekretnina se stalno mijenjaju, što znači da će možda vaša nekretnina vrijediti više za 3 godine nego sada. Kako bi utvrdili pravu vrijednost nekretnine, na procjenu morate pozvati prodajnog agenta. Treće pitanje koje si morate postaviti je da li ste financijski sposobni za kupnju nove nekretnine? Ako ste svoju nekretninu koju želite prodati kupili na kredit, provjerite s bankom da li možete otplatiti ostatak kreditnog duga nakon prodaje nekretnine i hoće li vam ostati dovoljno novaca za uzimanje nove.

Gdje oglasiti svoj dom za prodaju?

Kada se odlučite na prodaju doma, tada morate imati na pameti da je riječ o dugotrajnom procesu koji traži vaš maksimalni trud. Tržište nekretnina je zaista veliko, i teško je istaknuti se u masi dobrih, povoljnih i solidnih ponuda. Kako prodati svoji dom? Svoju nekretninu možete prodati samostalno preko oglašavanja, ili možete zatražiti pomoć raznih agencija za nekretnine. Mnogi se odluče na korak samostalne prodaje, jer tako štede novac. Prvi korak u pripremi za prodaju je kreiranje oglasa. U oglasu bi bilo poželjno da naglasite o kakvoj nekretnini je riječ, gdje se ona nalazi, koja joj je kvadratura, stvari koje ističu nekretninu.

Naziv, opis, i slike nekretnina su veoma bitne stavke, jer upravo one privlače potencijalne kupce. Važno je naglasiti da je za dobru prodaju nužno puno više od kvalitetnog odnosa. Na vama kao prodavaču je da predstavite ono najbolje od vaše nekretnine, a to ponekad može biti problem. Ukoliko se ne želite sami boriti s prodajom doma, tada je pametno angažirati agenciju za nekretnine. Zašto je ovo dobra opcija? Agent će pravilno komunicirati sa zainteresiranim kupcima, dovest će ih na razgledavanje nekretnine i iskomunicirati najbolju cifru. Morate imati na umu da agencije za nekretnine uzimaju proviziju, no ona je često zanemariva ako uzmemo u obzir da se dom prodao za veću svotu novaca i da ste si uštedjeli živce i vrijeme.

Kako urediti dom za prodaju?

Najvažnija stavka kod prodaje nekretnine je njena vizualna prezentacija. Naravno, nećete se upustiti u ogromno preuređenje kako bi ste prodali dom, no male preinake mogu napraviti veliku razliku. Kako urediti dom za prodaju? Obojite ograde – Vaša dvorišna ograda ili ograda od balkona ili terase su među prvim stvarima koje kupci vide. Vanjski dojam je itekako važan u prodaji kuće ili stana s balkonom, jer on daje prvi dojam. Nova boja na ogradi će automatski dati dojam da je sve održavano. Naravno, nemojte zaboraviti i ulazne stepenice i vrata. Potrudite se preurediti ove sitnice.

Dvorište i balkon – Ukoliko imate dvorište, potrudite se urediti ga. Posadite cvijeće, pokosite travu, maknite raslinje. Dobro uređeno dvorište može podići vrijednost nekretnine. Isto vrijedi i za dobar balkon koji često služi kao svojevrsna oaza mnogima. Prodajte namješteno – Prodaja prazne nekretnine se može odbiti u glavu. Prostor se može činiti manje urednim, mogu se otkriti poneki nedostaci. Ako se selite u novu nekretninu, vrlo vjerojatno uzimate novi namještaj, tako da je pametno stariji ostaviti.

Rješavanja viška stvari – U slučaju da nekretnina ima garažu, podrum ili potkrovlje, počistite sve i bacite nepotrebne stvari. Ulaštite podove i obojite zidove – Podovi i zidovi su prvo što primijetimo u prostoru. Vodite brigu o tome da su podovi čisti i da su zidovi bez mrlja. Sve navedeno su minimalni troškovi uređenja, što znači da vam mogu pomoći i hitri krediti koji su kreirani za ovakve situacije kada vam je novac brzo potreban.

Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Prvi korak u rješavanju problema u otplati online zajma je stvaranje detaljnog plana upravljanja financijama. Ključno je razumjeti sve aspekte svoje financijske situacije, uključujući prihode, rashode