Što učiniti ako vam propadne kupovina stana

Što učiniti ako vam propadne kupovina stana

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:40
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kupovina stana je isplativa investicija

Kupovina stana jedan je od najvećih pojedinačnih troškova koji će većina ljudi imati u svome odraslome životu. Na ovaj način si dugoročno osiguravate kroz nad glavom, a za razliku od plaćanja najma, kod kupovine vi u konačnici postajete vlasnik nekretnine i imate na izbor hoćete li ju koristiti za život, iznajmljivanje ili daljnju prodaju. Bez obzira na aktualno stanje u svijetu, posjedovanje nekretnina gotovo je uvijek financijski dobra ideja. Radi se o nečemu što sa adekvatnim održavanjem može samo dobivati na vrijednosti pa stoga znači da se radi o sigurnom ulogu u vašu budućnost. No kupovina stana za većinu nije toliko lak niti jednostavan pothvat jer mnogo toga se može zakomplicirati. Posebice može biti problem ako se ovdje radi o vašoj prvoj nekretnini pa niste još u potpunosti sigurni kakva imate prava niti što vam je sve potrebno kako bi mogli ostvariti stambeni kredit u nekoj bankovnoj instituciji. U ovome tekstu ćemo vam pojasniti vaša prava i postupak oko kupovine stana.

Kupovina stana i postupak kupovine

Prvo što trebate napraviti je pronaći nekretninu koju bi htjeli kupiti. Potragu možete obaviti osobno ili pak angažirati agenciju koja će vam ponuditi opcije koje najbolje odgovaraju vašim željama i financijskim mogućnostima. Kada pronađete za sebe idealan stan, vrijeme je da dogovorite cijenu sa vlasnicima. U većini slučajeva je moguće barem donekle spustiti originalno traženu cijenu no ako se vlasnici nisu voljni pomaknuti sa inicijalne cijene, a vama fali novaca za puni iznos, postoji rješenja koja možete iskoristiti. Naime, kupovina stana najčešće znači da ćete uzimati stambeni krediti kako bi mogli pokriti kupoprodajni trošak. U situaciji kada vam kredit koji vam banka nudi nije dovoljan, a ne žele vam ponuditi više, uvijek se mogu iskoristiti online nenamjenski krediti. Radi se o vrsti brzih kredite preko interneta koje možete ostvariti u roku 24 sata bez suvišne papirologije. Kupovina stana koji vam se najviše svidio i te kako može postati stvarnost jer se danas lako dođe do novca koji fali.

Kupovina stana

Kupovina stana može dugo potrajati, posebice ako čekate da se od strane banke razriješi sva papirologija koja vam je potrebna za ostvarivanje stambenog kredita. Kako bi se osigurali i kupac i prodavatelj, prije dovršetka procesa se najčešće daje kapara, odnosno predujam koji garantira da ste ozbiljni u vezi kupovine. Naravno, u životu se mogu dogoditi raznovrsne nenadane situacije pa može doći do toga da prodavatelj ili vi odustanete od same prodaje odnosno kupovine. Kapara u takvoj situaciji služi kao zaštita za obje strane. Ako vi odustanete, prodavatelj ima puno pravo zadržati datu kaparu radi izgubljenog vremena. No ako s druge strane prodavatelj bude taj koji odustane nakon primitka kapare, zakonski vam je dužan isplatiti dupli iznos dane kapare. Nakon što ste završili s bankom, sve šo vam još treba je javni bilježnik koji ovjerava vaš kupoprodajni ugovor i šalje potvrdu o novome vlasništvu. Kupovina stana može biti dugotrajan proces koji ne završi uvijek kako bi htjeli no posjedovanje nekretnine je redovito isplativa opcija.

Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.