Što je revolving kredit

Što je revolving kredit

Zatražite kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 24.03.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit koji se stalno obnavlja se naziva revolving

Kada bi prevodili riječ revolving sa Engleskog jezika u slobodnom prijevodu bi to bilo stalno vraćanje, obnavljajući kreditni limit ili ga neki nazivaju i kreditom bez kraja. Naime, odobreni okvirni iznos kredita se troši kroz razna plaćanja ili podizanjem gotovine na bankomatu, ali otplatom potrošenih iznosa se temeljni iznos kredita vraća. Dakle, kredit koji se stalno obnavlja se naziva revolving, a temeljni iznos kredita se određuje prema vašim kreditnim sposobnostima koji uvijek ovise o redovnim primanjima.

Revolving kredit je stalno otvorena kreditna linija, bez jamaca, ovjere kod javnog bilježnika, bez upisnine i članarine. Ovaj cirkularni ili obnavljajući kreditni proces najviše odgovara malim poduzetnicima koji svoje usluge i proizvode naplaćuju s odgodom. Čak i u nekim zemljama Europe kao što je Bugarska gdje se često pretražuju бързи кредити, svejedno je revolving popularan.

Svaka banka određuje svoje kamate za revolving kredit

Revolving karticu treba razborito koristiti i većina korisnika je češće koristi za podizanje gotovine nego za kupovinu robe koju mogu povoljnije kupovati potrošačkim kreditima. Svaka banka određuje svoje kamate za revolving kredit, ali one u prosjeku iznose oko 7,50%, a kamate na potrošačke kredite rijetko prelaze 6 %, što je kudikamo povoljnije i jeftinije. Na podizanje gotovine iz revolving kredita na bankomatima ili u banci plaćate 3 – 5,9 % provizije na podignuti iznos.

Mnogi korisnici se žale da je revolving kredit zamka jer im se zbog specifičnog načina otplate kredita čini da su se našli u beskonačnom kreditu bez kraja i konca. Iako svaki mjesec otplaćuju minimalnu ratu otplate, njihov dug se nikako ne smanjuje. Ako tako koristite revolving karticu, trošeći stalno, a otplaćujući minimalno, na kraju će to za vas postati preskup novac. Najbolje je otplatiti kompletan dug prije uzimanja novog zaduženja inače ćete izgubiti kontrolu nad iznosima kamata i glavnice.

Revolving kredit je brzo rješenje za iznenadne probleme

Kupovina na rate revolving karticom može biti dvosjekli mač i skupa kupovina. Revolving kredit je brzo rješenje za iznenadne probleme, kada pod hitno trebate gotovinu, problem riješite odmah, a otplata kredita teče u mjesečnim obrocima kao i kod svih drugih gotovinskih kredita. Nemate troškova po kreditu, osiguranja jamstva za otplatu kredita, ali prvoj mjesečnoj rati morate pribrojiti proviziju na podignuti iznos gotovine. Uobičajeni limit za podizanje gotovine je obično 1500 eura.

Ono što je dobro dug za revolving kredit možete u svakom trenutku smanjivati izvanrednim uplatama, a ako ste nekako došli do svog novca možete otplatiti i kompletan dug po kreditu. Prijevremena otplata kredita u cijelosti i zatvaranje računa se može obaviti bez ikakvih dodatnih naknada. U odnosu na druge bankarske kredite ovo je brzo i jednostavno kreditiranje, ali morate voditi računa o kamatama i naknadama za korištenje kreditne revolving kartice, a morate znati da minimalna otplata produžuje vrijeme zaduženosti.
Tagovi:

Više članaka

Kako upravljati svojim novcem

Kako upravljati svojim novcem

Novac je sredstvo plaćanja bez obzira u kojoj valuti je, bez novca ne možemo pokriti osnovne egzistencijalne potrebe kao što su stan, hrana, režije, prijevoz do posla i natrag kući, . Novac je

Koliko kreditnih kartica trebate imati

Koliko kreditnih kartica trebate imati

Kreditne kartice mogu biti od velike pomoći ako se pametno i razborito njima koristimo. No, ako nam kreditne kartice služe samo kao produženi dozvoljeni minus po tekućem račun, vrlo brzo ćete se naći