Što je natalna karta

Što je natalna karta

Natalna karta i kako se izrađuje

Pojam natalna karta vjerojatno je velik ljudi čuo u nekom trenutku svog života, bilo da se radilo o nekom razgovoru, putem nekog medija ili se pročitalo negdje, no ne znaju nužno svi o čemu se radi. Što je natalna karta najjednostavnije pojašnjeno je da je to raspored planeta na nebu u onom trenutku kada je neka osoba rođena. Natalnim kartama bave se prvenstveno astrolozi koje može naći na servisima poput zara tarot. Kontaktiranjem astrologa moguće je doći do svoje natalne karte koja otkriva mnoge stvari o pojedincu. Polazišna točka je datum rođenja, kao i vrijeme u koje je osoba od interesa rođena jer se pomoću tih podataka dobiva slika neba kakvo je ono bilo u tom trenutku što je važno jer se na taj način zna koje su planete zauzele koji položaj u kućama i znakovima. Njihov raspored govori mnogo informacija, od samih podznaka pa sve do aspekata koji mogu biti dobri ili loši za pojedinu osobu.

Natalna karta otkriva mnoge informacije o osobi

Kako smo već spomenuli, natalna karta otkriva položaje u kućama u trenutku nečijeg rođenja zbog čega osim osnovnog horoskopskog znaka saznajemo i ascendent, odnosno, podznak pojedinca. No isto tako se saznaje i descendent koji daje informacije o karakteru, ličnosti, vrlinama, manama, sklonostima te mnoge druge informacije o osobi. Natalna karta također može predvidjeti neke životne situacije ili okolnosti te može dati predviđanja kako će se neka osoba u takvim situacijama snaći. Datum i vrijeme rođenja te mjesto rođenja daje sliku neba u trenutku rođenja i nju kao takvu nije toliko teško izraditi ukoliko se ima nekog predznanja, no tumačenje iste je puno kompliciraniji proces te je potrebno dobro poznavanje astrologije kako bi se ona tumačila. Iz tog je razloga dobro kontaktirati vješte i učene astrologe kako bi bili sigurni da će čitanje natalnih karata biti napravljeno kvalitetno te kako bi dobili odgovore o tome tko ste zbog utjecaja planeta na vas.

Natalna karta i uloga kuća

Polazišna točka natalne karte je podznak osobe za koju se dalo podatke te ona čini zatvoreni krug. Natalna karta se nakon toga dijeli na dvanaest kuća od kojih svaka predstavlja neki aspekt života pojedinca. Tako je u prvoj kući predstavljen fizički izgled, predispozicije i ponašanje pojedinca, dok se druga kuća odnosi na materijalnu situaciju. Treća kuća zadužena je za načine razmišljanja, četvrta se odnosi na obitelj i dom, peta predstavlja interese, talente i hobbyje. Šesta kuća vezana je uz posao i zaposlenje, no isto tako obuhvaća i zdravlje dok je sedma vezana uz veze, partnerstva i brak. Osma je povezana uz intiman život, dok je deveta kuća vezana uz duhovnost i religiju pojedinca. Deseta kuća govori o profesiji i potencijalnoj karijeri, jedanaesta je vezana uz prijateljstva i planove dok je dvanaesta vezana uz ljudsku psihu i prepreke u životu. Natalna karta prema tome obiluje informacijama te je dobro stupiti u kontakt s astrolozima koji će vam istu izraditi.

Tagovi:

Više članaka