Što je kasko osiguranje

Što je kasko osiguranje

Zatražite kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kasko osiguranje i što pokriva

Kupili ste novo vozilo i sada razmišljate kako ga osigurati? Zanima vas što je kasko osiguranje i što pokriva? U nastavku teksta odgovoriti ćemo na vaša pitanja. Kasko osiguranje je pokriće koje pomaže u plaćanju zamjene ili popravka vašeg vozila koje je ako je ukradeno ili pak oštećeno u incidentu koji nije sudar.

Kasko osiguranje pokriva štetu od požara, vandalizma ili štetu nastalu od padajućih predmeta, poput grana stabala ili tuče. Ako se bavite iznajmljivanjem vozila, vjerovniku je vjerojatno potrebno kasko osiguranje. Ako ste izravni vlasnik vozila, kasko osiguranje je neobavezno, ali je preporučljivo. Ako kupujete osiguranje vozila ili razmatrate svoje trenutne osiguravajuće police, svakako razmotrite kasko osiguranje.

Osim već navedenih šteta koje pokriva, kasko osiguranje pokriva i štete nastale od prirodni nepogoda, poput uragana ili tornada. Isto tako pokriva štete nastale od životinja, ali i od civilnih nemira, poput prosvjeda ili pobuna koje vam mogu ošteti auto.

Sada kada ste saznali što je kasko osiguranje i što pokriva, sigurno vas zanima što ne pokriva. Naime, kasko osiguranje ne pokriva štete nastale od sudara na vašem vozilu i na vozilu druge osobe i ne pokriva zdravstvene troškove nastale nakon sudara.

Što je kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće

Nakon što ste saznali što je kasko osiguranje i što pokriva sigurno vas zanima kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće. Kada kupite policu kasko osiguranja, odabrat ćete skup odbitaka, tj. iznos koji plaćate iz vlastitog džepa prema pokrivenom zahtjevu.

Naime, ako odaberete policu od 70 eura, a vaše vozilo bude kasnije oštećen tučom u pokrivenom zahtjevu i sad vas popravaka vozila košta 200 eura, vi biste platili 70 eura, a kasko osiguranje bi nadoplatilo preostalih 130 eura. Kasko osiguranje ima ograničenje ili maksimalni iznos koja će vaša polica osiguranja platiti prema pokrivenom zahtjevu.

Ograničenje kasko osiguranja obično je stvarna novčana vrijednost vašeg vozila. Na primjer, ako vam netko ukrade vozilo, osiguravajuće društvo, koje vam je prodalo kasko osiguranje, nadoknaditi će vam amortiziranu vrijednost vašeg vozila umanjenju za vašu policu osiguranja.

Naime, ako biste svoje ukradeno vozilo željeli zamijeniti novijim modelom, vjerojatno biste za to morali dodati još svojeg vlastitog novca, uz korištenje naknade od vašeg osiguravatelja. Kada ugovarate policu osiguranja za svoje vozilo, imajte na umu što je kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće.

Što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti

Mnogi vlasnici vozila dolaze u nedoumicu oko toga što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti. Sljedećih nekoliko razmatranja pomoći će vam da riješite nedoumicu što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti. Ako kupujete vozilo uz pomoć zajmodavca, on može zahtijevati kasko osiguranje sve do onog trenutka dok se vozilo ne isplati. Nakon što isplatite vozilo, kasko osiguranje više nije obavezno, ali i dalje razmislite o njemu.

Naime, razmislite da li možete platiti iznos za popravak ili zamjenu vašeg vozila u slučaju da je ukradeno ili oštećeno? Ako si ne možete priuštiti plaćanje iz svog vlastitog džepa, produženje police kasko osiguranja može biti pametna investicija.

Isplativost kasko osiguranja izračunajte na način da uzmete iznos koji biste platili u jednoj godini za kasko osiguranje i pomnožite taj broj s 10. Vrijedi li vaše vozilo manje od tog broja? Ako da, onda kasko osiguranje neće biti isplativa opcija za vas. Tada porazgovarajte sa svojim osiguravajućim agentom oko cijene police kasko osiguranja.
Tagovi:

Više članaka

Kako povećati iznos kredita koji možete dobiti?

Kako povećati iznos kredita koji možete dobiti?

Kada se odlučite za uzimanje kredita, jedna od najvažnijih stvari koju trebate uzeti u obzir je vaš kreditni rejting. Kreditni rejting je ocjena vaše kreditne sposobnosti koju koriste kreditne agencij

Kako upravljati svojim novcem

Kako upravljati svojim novcem

Novac je sredstvo plaćanja bez obzira u kojoj valuti je, bez novca ne možemo pokriti osnovne egzistencijalne potrebe kao što su stan, hrana, režije, prijevoz do posla i natrag kući, . Novac je

Koliko kreditnih kartica trebate imati

Koliko kreditnih kartica trebate imati

Kreditne kartice mogu biti od velike pomoći ako se pametno i razborito njima koristimo. No, ako nam kreditne kartice služe samo kao produženi dozvoljeni minus po tekućem račun, vrlo brzo ćete se naći