Što je kasko osiguranje

Što je kasko osiguranje

Što je kasko osiguranje i što pokriva

Kupili ste novo vozilo i sada razmišljate kako ga osigurati? Zanima vas što je kasko osiguranje i što pokriva? U nastavku teksta odgovoriti ćemo na vaša pitanja. Kasko osiguranje je pokriće koje pomaže u plaćanju zamjene ili popravka vašeg vozila koje je ako je ukradeno ili pak oštećeno u incidentu koji nije sudar.

Kasko osiguranje pokriva štetu od požara, vandalizma ili štetu nastalu od padajućih predmeta, poput grana stabala ili tuče. Ako se bavite iznajmljivanjem vozila, vjerovniku je vjerojatno potrebno kasko osiguranje. Ako ste izravni vlasnik vozila, kasko osiguranje je neobavezno, ali je preporučljivo. Ako kupujete osiguranje vozila ili razmatrate svoje trenutne osiguravajuće police, svakako razmotrite kasko osiguranje.

Osim već navedenih šteta koje pokriva, kasko osiguranje pokriva i štete nastale od prirodni nepogoda, poput uragana ili tornada. Isto tako pokriva štete nastale od životinja, ali i od civilnih nemira, poput prosvjeda ili pobuna koje vam mogu ošteti auto.

Sada kada ste saznali što je kasko osiguranje i što pokriva, sigurno vas zanima što ne pokriva. Naime, kasko osiguranje ne pokriva štete nastale od sudara na vašem vozilu i na vozilu druge osobe i ne pokriva zdravstvene troškove nastale nakon sudara.

Što je kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće

Nakon što ste saznali što je kasko osiguranje i što pokriva sigurno vas zanima kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće. Kada kupite policu kasko osiguranja, odabrat ćete skup odbitaka, tj. iznos koji plaćate iz vlastitog džepa prema pokrivenom zahtjevu.

Naime, ako odaberete policu od 500 kuna, a vaše vozilo bude kasnije oštećen tučom u pokrivenom zahtjevu i sad vas popravaka vozila košta 1500 kuna, vi biste platili 500 kuna, a kasko osiguranje bi nadoplatilo preostalih 1000 kuna. Kasko osiguranje ima ograničenje ili maksimalni iznos koja će vaša polica osiguranja platiti prema pokrivenom zahtjevu.

Ograničenje kasko osiguranja obično je stvarna novčana vrijednost vašeg vozila. Na primjer, ako vam netko ukrade vozilo, osiguravajuće društvo, koje vam je prodalo kasko osiguranje, nadoknaditi će vam amortiziranu vrijednost vašeg vozila umanjenju za vašu policu osiguranja.

Naime, ako biste svoje ukradeno vozilo željeli zamijeniti novijim modelom, vjerojatno biste za to morali dodati još svojeg vlastitog novca, uz korištenje naknade od vašeg osiguravatelja. Kada ugovarate policu osiguranja za svoje vozilo, imajte na umu što je kasko osiguranje i sveobuhvatno pokriće.

Što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti

Mnogi vlasnici vozila dolaze u nedoumicu oko toga što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti. Sljedećih nekoliko razmatranja pomoći će vam da riješite nedoumicu što je kasko osiguranje i zašto ga kupiti. Ako kupujete vozilo uz pomoć zajmodavca, on može zahtijevati kasko osiguranje sve do onog trenutka dok se vozilo ne isplati. Nakon što isplatite vozilo, kasko osiguranje više nije obavezno, ali i dalje razmislite o njemu.

Naime, razmislite da li možete platiti iznos za popravak ili zamjenu vašeg vozila u slučaju da je ukradeno ili oštećeno? Ako si ne možete priuštiti plaćanje iz svog vlastitog džepa, produženje police kasko osiguranja može biti pametna investicija.

Isplativost kasko osiguranja izračunajte na način da uzmete iznos koji biste platili u jednoj godini za kasko osiguranje i pomnožite taj broj s 10. Vrijedi li vaše vozilo manje od tog broja? Ako da, onda kasko osiguranje neće biti isplativa opcija za vas. Tada porazgovarajte sa svojim osiguravajućim agentom oko cijene police kasko osiguranja.

Tagovi:

Više članaka

Kredit u sloveniji

Kredit u sloveniji

Kredit u Sloveniji ne funkcionira po istom principu kao kod nas u Hrvatskoj stoga se većina nas odlučuje za domaći kredit makar se nalazili u inozemstvu. Kredit u Sloveniji nije teško ostvariti

Super brze pozajmice

Super brze pozajmice

Super brze pozajmice! Zvuči malo čudno zar ne? Kako mogu pozajmice biti brze kada dobro znate da takve pozajmice trebaju par dana da uopće sjednu na račun. E to više nije tako. Sada se super br

Mini kredit u kunama

Mini kredit u kunama

Mini krediti postali su sve korišteniji u Europi pa tako i u Hrvatskoj. Za razliku od velikih kredita, ovakvi krediti ne nose velike rizike i zbog toga se ljudi lakše na njih i odlučuju.