Savjeti za uštedu novca na namirnicama

Savjeti za uštedu novca na namirnicama

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ušteda novca na hrani

Jedno od neizbježnih pitanja u ovim nestabilnim vremenima je kako uštedjeti na kupnji hrane? Srećom, danas postoje razne metode koje se jednostavno mogu uklopiti u našu svakodnevicu i tako nam pomoći da uštedimo par eura. Ušteda novca na hrani se svodi na postizanje kompromisa u ključnim faktorima: Nutritivnost, okus, zasitnost, praktičnost kod pripreme i raznolikost. Kod kupnje hrane moramo voditi brigu o njenim nutritivnim vrijednostima i kalorijama, kao i o njenoj raznolikosti i jednostavnosti.

Kompromise možemo napraviti i kod drugih područja, a ovdje mislimo na pripremu hrane kod kuće. Kada prekinete naručivati gotovu hranu, primijetiti ćete kako je ušteda novca itekako porasla. Jedna narudžba u mjesec dana neće napraviti bitnu razliku, no ukoliko je riječ o više tjedni narudžbi onda je rezultat drugačiji. Kada želimo započeti štednju, hrana je prva opcija koja nam pada na pamet. Zašto? Mnogi od nas su svjesni da trošimo previše novaca na gotovu hranu, na razne slastice ili čipseve, restorane.

Ušteda novca preko mjesečnog budžeta za hranu

Prije nego krenete u razmišljanje kako uštedjeti u ova krizna vremena, važno je da budete svjesni svojih troškova. Ukoliko ste ozbiljni u namjerni štednje, tada je najbolje da mjesec dana vodite popis svojih troškova koji su podijeljeni u tri kategorije: Fiksni – računi, stanarina i krediti. Promjenjivi – namirnice, odjeća, kozmetika i slično. Ušteda novca preko mjesečnog budžeta za hranu kreće od sastavljanja popisa prije odlaska u kupovinu. Potrudite se napraviti unaprijed popis obroka koje ćete raditi sljedećih dana i na temelju njega uzimajte namirnice. Istraživanja pokazuju da se uz popis manje koncentriramo na stvari koje nam zaista nisu potrebne.

Ušteda novca na hrani se također postiže i domaćom kuhinjom. Svjesni smo činjenice da sve manje ljudi priprema domaće obroke radi manjka vremena, no upravo je ova stavka bitna ako želimo uštedjeti nešto novaca. Planiranje i osmišljavanje jela ne mora biti dosadno niti svakodnevno. Odlučite se napraviti jedan obrok za više dana i tako si uštedite vrijeme i novac. Ukoliko vaš kućni budžet pati i ukoliko si želite osigurati više novaca, tada je hitri kredit solucija za vas. Riječ je o brzom nenamjenskom kreditu koji je pomogao mnogima u ovim kriznim vremenima.

Ušteda novca preko pametne kupnje namirnica

Kada smo odradili shopping koji se bazirao na popisu namirnica, kreće onaj drugi dio uštede. Gledajte na to da kuhate onoliko koliko će se zaista pojesti, jer tako štedite na količini kupljenog i smanjujete bacanje hrane. Kada vam se dogodi da ste skuhali više nego ste očekivali, iskoristite to – jedite dva dana isto ili uz malo mašte podignite jelo na drugu razinu. Kada odrađujemo kupnju namirnica, bitno je obratiti pozornost na akcije i promocije. Ne bi vjerovali, no ušteda novca je zagarantirana ako u dućan otiđemo i punog želuca! Glad će nas često potaknuti da kupimo nešto što nam je trenutni poriv.

Kod kupnje bi valjalo obratiti pozornost na veća pakiranja, jer ona su nerijetko jeftinija od malih. Kako nam ušteda novca na hrani može pomoći? Ovakav tip uštede nas neće ostaviti gladnima, već će od nas napraviti kuhare. Domaći obroci će svakako zadovoljiti naše kalorijske i nutritivne potrebe, a uz to mi ćemo uživati u okusima i toplini svježe pripremljenih obroka. Ušteda na hrani kreće od zapisivanja namirnica, pametne kupnje, planiranje obroka i kuhanja doma. Na svemu navedenom možemo uštedjeti i par stotina eura, što nam na kraju mjeseca itekako dobro dođe.
Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.