Kredit na ostatak primanja

Kredit na ostatak primanja

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:20
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kredit na ostatak primanja

Kredit na ostatak primanja je kredit koji će se odobriti osobi koja već ima kreditna zaduženja po nekom prethodnom kreditu. Iako već imate neki kredit može vam se dogoditi neki izvanredni trošak kada vam treba brza posudba novca kako biste podmirili taj izvanredni trošak neovisno o kreditu koji već otplaćujete.

Kada u banci provjeravaju vašu kreditnu sposobnost vjerojatno su vas upoznali sa činjenicom da vam dvije trećine plaće trebaju biti slobodne za vaše egzistencijalne potrebe. No što vam je plaća veća to je i veći nominalni iznos koji je slobodan za dizanje novih kredita. Ali ako ne pripadate skupini sretnika sa velikom plaćom ostaje vam da se odlučite na kredit na ostatak primanja.

Ovaj kredit možete dignuti uz postojeće kredite, no svakako će kreditor paziti da vam nova rata kredita ne oduzme kompletan ostatak primanja jer tada nećete doista imati od čega preživljavati dok ne otplatite sve kredite koje ste dignuli., a hranu, stan, režije i ostale egzistencijalne potrebe neće nestati.

Uvjeti za kredit na ostatak primanja

Kredit na ostatak primanja ima nešto drugačije uvjete nego uvjeti za uobičajene kredite koje banka odobrava. Ova vrsta kredita ne može i ne smije ugroziti vašu egzistenciju time da preoptereti sva vaša primanja te da vas dovede u situaciju da nemate novaca za preživljavanje.

Sa kreditorom je moguće dogovoriti i kredit na ostatak primanja čak i do 70% ostatka vaših primanja ukoliko je cilj da se kredit što prije otplati pa u periodu kada otplaćujete kredit zapravo još raspolažete barem dijelom novca od kredita. No, ukoliko se radi o većem iznosu novca kao na primjer 20.000 eura otplata se može dogovoriti između 5 i 10 godina, ovisno o visini otplatne rate i visini vaših ukupnih primanja i prethodnih zaduženja kreditima koje ste već prije uzeli i otplaćujete.

Kamatne stope se kreću oko 5%, te sve što je više od toga radije potražite novu ponudu od drugog kreditora. Kod ove vrste kredita kreditna sposobnost nije ograničavajući faktor iako će kreditor tražiti vaše platne liste kako bi odredio kolika otplatna rata kredita u vašem slučaju može biti ovisno o visini iznosa kredita i visini vaših primanja.

Kredit na ostatak primanja zaposlenima i umirovljenicima

Da biste dobili kredit na ostatak primanja, trebati imati redovita primanja. To znači da trebate biti ili zaposleni ili umirovljenik kako biste imali redovita primanja. Kreditor će vas za ovu vrstu kredita tražiti platne liste i potvrde poslodavca o zaposlenju ili potvrdu da ste u mirovini i da primate mirovinu.

Kreditor da bi odobrio kredit na ostatak primanja treba imati uvida u cjelokupnu vašu financijsku situaciju, a to podrazumijeva i informacije o svim zaduženjima kojima je opterećena vaša kreditna sposobnost. Te informacije su potrebne kako bi se moglo odrediti koliki dio primanja kojim trenutno raspolažete se može opteretiti novim kreditom da se ne ugrozi vaša egzistencija.

U pravilu nema veze gdje ste zaposleni u malo tvrtki, obrtu ili nekoj velikoj kompaniji jer ne procjenjuje se vaš poslodavac već vaša financijska situacija i vaša primanja, te koliki iznos trenutnih primanja možete odvojiti za otplatu novog kredita. Moguće je da će se otplatni rok produžiti maksimalno kako biste mogli uredno otplaćivati novi kredit.

Tagovi:

Više članaka

Što je interkalarna kamata

Što je interkalarna kamata

Vjerojatno ste i vi tokom ugovaranja kredita primijetili da se uz redovnu kamatu vam je navedena i interkalarna kamata. Mnogi se pitaju što je interkalarna kamata i kako se ona obračunava i koliko izn

Privatna posudba novca

Privatna posudba novca

Ako vam hitno treba novac dobro je odma rasčistiti kako sve možete doći do njega i koji je najbolji način. Najbolji način bi svakako bila privatna posudba novca, a razloga je nekoliko. U nastavku ćemo

Trebam novac danas

Trebam novac danas

Trebam novac danas je rečenica koju prati veliku većinu danas. Vjerujemo kako razloge ne treba nabrajati, osobito ako uzmemo u obzir kako troškovi života neprestano rastu dok plaće idu dole ili