Koliko košta procjena nekretnine

Koliko košta procjena nekretnine

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko košta procjena nekretnine online

Želite prodati svoju nekretninu, ali ne znate koju početnu cijenu trebate staviti i koliko košta procjena nekretnine kako bi se nekretnina prodala? Postoji nekoliko opcija pomoću kojih možete saznati vrijednost svoje nekretnine, a jedna od tih opcija se nudi na internetu. Sada se sigurno pitate koliko košta procjena nekretnine online?

Prije nego što vam odgovorimo na to pitanje, upoznati ćemo vas sa nekoliko činjenica vezano za online procjene vrijednosti nekretnina. Prvenstveno, na internetu postoji na desetke stranica na kojima možete procijeniti vrijednost svoje nekretnine. Te stranice korite javne evidencije poput prijenosa imovine, vlasničkih dokumenata i procjene poreza te zajedno s nekim matematičkim modeliranjem pokušavaju procijeniti vrijednost vašeg doma na temelju nedavnih prodaja i postavljenih cijena nekretnina u okolnom području vaše nekretnine.

Online procjene imaju pouzdanost od 90%. Nakon navedenih činjenica online procjene vam zvuče primamljivo? Ali dalje ne znate koliko košta procjena nekretnina online? Ne brinite, online procjene vrijednosti nekretnina u većini slučajeva su besplatne.

Koliko košta procjena nekretnine od strane ovlaštenog procjenitelja

Prilikom podizanja zajma kod banaka, one zahtijevaju procjenu stana prije nego što odobre hipoteku, ali vi kao vlasnik nekretnine možete u bilo kojem trenutku unajmiti procjenitelja da procjeni vrijednost vaše nekretnine. Otprilike više od jedne četvrtine vlasnika nekretnina unajmilo je ovlaštenog procjenitelja da im procjeni vrijednost nekretnine.

Prije odgovora na pitanje koliko košta procjena nekretnine od strane ovlaštenog procjenitelja, upoznajte se sa nekoliko usluga koje nudi ovlašteni procjenitelj. Naime, oni ocjenjuju tržište, tj. regiju, grad i kvart u kojem se nalazi nekretnina. Zatim ocjenjuju imovinu, odnosno karakteristike kuće, uključujući adaptacije i zemljište na kojem se nalazi. Uspoređuje vašu nekretninu sa ostalim usporedivim nekretninama i to na način da proučava slobodna radna mjesta, troškove života, amortizaciju i druge čimbenike za slične nekretnine na istom tržištu na kojem se nalazi i vaša nekretnina. Ti se podaci kombiniraju kako bi se stvorilo konačno mišljenje o vrijednosti nekretnine i da se izradi službeno izvješće o tome.

Odgovor na pitanje koliko košta procjena nekretnine od strane ovlaštenog procjenitelja mnogima se neće svidjeti jer se radi o cijeni preko par stotina eura. Cijena se ovisi o agenciji koja nudi procjenu, ali pretežno se kreće u rasponu od 150 do 300 eura.

Koliko košta procjena nekretnine od strane prodajnog agenta

Kako biste bolje privukli kupce i osigurali dobivanje cijene koja najbolje odgovara vašim zahtjevima, vaš će vam prodajni agent pomoći utvrditi trenutnu tržišnu vrijednost vaše doma. „Tržišna vrijednost“ se odnosi na ono što drugi prodavatelji traže za svoju nekretninu koja ima slične karakteristike kao i vaša nekretnina.

Zanima vas koliko košta procjena nekretnine od strane prodajnog agenta? Nažalost na to pitanje ne postoji jednostavan odgovor jer koliko košta procjena nekretnine od strane prodajnog agenta nije jasno definirano, već ovisi o dogovoru između vas i vašeg prodajnog agenta. Prodajni agenti imaju pristup informacijama iz različitih izvora i na taj način može vašu nekretninu procijeniti vrlo pouzdano.

Poželjno je da prodajni agent vašu nekretninu pregleda na licu mjesta kako bi dobio najbolji uvid u stanje i karakteristike vaše nekretnine i na taj način potvrdio svoju procjenu vrijednosti vaše nekretnine. Nakon što vam prodajni agent prezentira svoje rezultate i definira vam vrijednost vaše nekretnine, zajedno u dogovoru ili samostalno donosite konačnu odgovarajuću prodajnu cijenu.
Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.