Kako upravljati svojim novcem

Kako upravljati svojim novcem

Zatražite kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Novac i kako upravljati njime

Novac je sredstvo plaćanja bez obzira u kojoj valuti je, bez novca ne možemo pokriti osnovne egzistencijalne potrebe kao što su stan, hrana, režije, prijevoz do posla i natrag kući, . Novac je za neke prolazna stavka u životu jer su ga uvijek imali dovoljno, neki previše pa se nisu trebali brinuti kako do novca. No postoje i ljudi koji novca nemaju dovoljno niti za egzistencijalne potrebe, e tada nastaje problem.

Sve dok imate posao i redovna primanja nekako izvlačite kraj s krajem, no kada ostanete bez zaposlenja i nemate redovna primanja nastaju problemi jer nemate ni za hranu, a niti za druge stvari koje vam trebaju da biste preživjeli.

Stoga je važno znati kako upravljati novcem dok ga imate. Ukoliko vaša primanja nisu velika nastojte uvijek odvojiti nešto novca sa strane koji nećete dirati osima kada vam je prijeko potrebno jer ste taj iznos odvajali za situacije kada vam voda dođe do grla i prijeti vam financijsko potonuće.

Kako zaraditi novac

Kako zaraditi novac i to dovoljno novaca da ne biste oskudijevali i imali dovoljno? Sve ovisi o vašim prohtjevima trošenja i što za vas predstavlja bogatstvo, koja je to količina novca da biste bili zadovoljni i rekli imam dovoljno novaca. Jeste li se ikad to zapitali? Svi smo ponekad ili barem jednom maštali o loto dobitku koji bi nam preokrenuo život, no nažalost rijetki su sretnici koji dobiju takve količine novca na igrama na sreću. Nemojte se time zavaravati da ste baš vi ta osoba, no možda i jeste.

U međuvremenu dok se vaše sanjarenje o loto dobitku ne ostvari ovako ili onako ćete trebati raditi i zarađivati da biste preživjeli i bili u mogućnosti odvajati određeni iznos sa strane za crne dane. Kada imate stalan posao i redovna primanja svoj novac ćete držati na sigurnom. Banka je sigurno mjesto gdje možete držati svoje malo, ali i veliko bogatstvo jer svakako sve što zaradite ne želite imati spremljeno negdje u svom domu i bojati se provalnika.

Smanjivanje troškova način kojim se novac upravlja

Kontrola troškova jedan je od načina kako možete upravljati svojim novcem. U današnje vrijeme kada je inflacija visoka i cijene svega rastu iz dana u dan, dok primanja ostaju jednaka ne mjesecima, nego godinama, kontrola troškova je nešto što je nužnost. Pratite svoje troškove nekoliko mjeseci, stavite na papir ili u xls, svaki mjesec podvucite crtu sa primanjima i iznenadit ćete se iznosom ispod crte, u velikoj većini neugodno jer ste mislili da će vam ostati više novaca.

Vrijeme je da stavite troškove pod kontrolu i da vi budete gospodar svog novca, a ne da novac vlada vama i da ga trošite bez ikakve kontrole. Novac je teško zaraditi, no još ga je lakše potrošiti. Svoju mjesečnu plaću možete potrošiti u par dućana nekog shopping centra a da pri tome niste kupili nikakav aparat niti neki veliki namještaj, niti nikakav nakit, nego samo potrepštine za vaš dom i možda ste uspjeli kupiti i nešto od odjeće.

Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Prvi korak u rješavanju problema u otplati online zajma je stvaranje detaljnog plana upravljanja financijama. Ključno je razumjeti sve aspekte svoje financijske situacije, uključujući prihode, rashode