Kako napraviti kućicu od kartona

Kako napraviti kućicu od kartona

Kako napraviti kućicu od kartona za nekoliko minuta

U današnje vrijeme i mlađi i stariji vole izrađivati jednostavne i neobične stvari od različitih materijala, poput kuće od kartona. Osim što će ukrasiti vaš dom, ovaj oblik zabave pridonijet će dobrom raspoloženju. Ali znate li kako napraviti kućicu od kartona? Iako se na prvi pogled može činiti kompliciranim, izrada kuće bit će neodoljiv zadatak. To možete učiniti jednostavnom shemom i bez gubljenja vremena. Ako nemate vremena za izradu složenije kuće, cijeli postupak možete pojednostaviti odabirom jednog od manjih i lakših modela. Predivan izgled kućicee savršeno će se uklopiti u vaš prostor ili dječju sobu. Također je izvrstan poklon za prijatelje i poznanike koji znaju cijeniti vrijednost ručno izrađenih ukrasa za dom. Mogućnosti kako napraviti kućicu od kartona brojne su, ali ako ste početnik, razmotrite najjednostavnije opcije. Bez obzira imate li iskustva ili ne kako izraditi kuću od kartona, cijeli postupak ne zahtijeva nikakve posebne vještine ili talente. Detaljne upute za izgradnju kućice pogledajte u nastavku.

Kako napraviti kućicu od kartona jednostavno

Da biste znali kako napraviti kućicu od kartona jednostavno, prvo će vam trebati karton manjih dimenzija, ali možete koristiti i veće dimenzije, ovisno o veličini kuće koju želite. Ako kuću želite učiniti dovoljno velikom da se djeca mogu igrati u njoj, morat ćete biti precizniji s dimenzijama koje ćete koristiti, što ujedno znači i pravilnu pripremu, trebat će vam veći karton i trebate imati preciznu shemu. Ako želite manju kuću, možete započeti cijeli postupak koristeći samo opći crtež ili skicu koju ćete prenijeti na karton, zalijepiti i obojiti. Da biste jednostavno napravili kućicu, od materijala trebaju vam deblji ili tanji karton, olovka, ravnalo, škare, ljepljiva traka. Za vanjski dekor možete koristiti bojice, flomastere, stare tapete ili tkaninu lijepih boja. Model možete odabrati s djetetom ako želite da to bude dvokatnica ili model ladanjske vikendice. S obzirom na ogroman broj ideja možete lako saznati kako napraviti kućicu od kartona. Postoji veliki izbor opcija za odabir izgleda kuće koji se mogu videti preko interneta. Nakon odabira modela kuće, prenesite dimenzije na karton što preciznije.

Kako napraviti kućicu od kartona i ukrasiti je

Što trebate znati o tome kako napraviti kućicu od kartona? Da biste započeli s izradom kuće, na kartonu nacrtajte dimenzije na osnovu projekta i izrežite dijelove potrebne za završno spajanje. Također razmotrite mogućnost pričvršćivanja ljepilom ili trakom, tako da cijela konstrukcija bude stabilna. Vrlo je važno da model kućice može podnijeti manja opterećenja. Istodobno, vrlo mala struktura kuće zahtijeva minimalno utrošeno vrijeme. Ako želite da vam kućica bude veća, tada je najbolje koristiti dvije kartonske kutije koje ćete povezati trakom i ljepilom, a zatim lako oblikovati interijer. To će postupak izrade kuće učiniti još zanimljivijim. Dubina kuće određuje se na temelju prethodno uzetih dimenzija. U prosjeku se oko 30 cm smatra izvrsnom veličinom. Oblik kuće trebao bi nalikovati pravokutniku, a možete kombinirati boje za njegov izgled. Kada završite izgradnju zidova prema dimenzijama, istaknite mjesta na kojima će biti prozori i vrata. Pričvrstite strukturu kuće ljepilom, što će joj dati potrebnu stabilnost. Za ukrašavanje zidova koristite bojice ili tapete, za ostale sitne detalje možete uzeti tkaninu primjerenih svjetlijih boja, što će kuću učiniti još privlačnijom. I ne zaboravite da, ako znate kako napraviti kućicu od kartona koja bi bila vaše jedinstveno i originalno djelo, uvijek koristite kreativnost, domišljatost i maštu.

Tagovi:

Više članaka