Koliko kreditnih kartica trebate imati

Koliko kreditnih kartica trebate imati

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 08.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto nam trebaju kreditne kartice

Kreditne kartice mogu biti od velike pomoći ako se pametno i razborito njima koristimo. No, ako nam kreditne kartice služe samo kao produženi dozvoljeni minus po tekućem račun, vrlo brzo ćete se naći u situaciji da ćete tražiti pozajmice kako biste financijski prebrodili mjesec od plaće do plaće.

Kartice su samo pomoć da možete neke veće troškove otplaćivati na rate, da kada trebate kupiti neki aparat ili imate neki veći trošak možete koristiti kreditnu karticu pogotovo ako je kartica revolving kod koje možete otplaćivati koliko možete dokle god poštujete mjesečni minimum otplate. Naravno da i takva kartica ima svoj limit pa ni preko nje nećete moći nekontrolirano trošiti, odnosno hoćete ako tako i inače radite, ali do limita i kod prvog neplaćanja računa će vam kartica biti blokirana.

U današnje vrijeme se doista treba zapitati da li je kreditna kartica potrebna i zašto je potrebna, teu koje svrhe ćete je koristiti. Kada si odgovorite na ta pitanja onda donesite odluku hoćete li uzimati kreditnu karticu ili nećete.

Kreditne kartice vrste

Brendovi kreditnih kartica koje veliku većinu njih poznajemo VISA, MasterCard, American, Diners i brojne druge koje ne prevladavaju na našem području no postoje u Europi i izvan nje, brendovi nam samo omogućavaju da tim karticama možemo plaćati na većem broju mjesta jer poznatiji brendovi kreditnih kartica su prihvaćeniji i plaćati njima možemo svugdje. To nam je važno ako putujemo u inozemstvo gdje nećemo uz sebe imati puno gotovine nego se više koristiti kreditnim karticama.

No kreditne kartice razlikujemo i prema načinu plaćanja troškova, pa tako razlikujemo obične kreditne kartice i revolving kartice. Kod običnih kartica sve što potrošimo tokom mjeseca će na naplatu doći sa računom u sljedećem mjesecu u kojem ćete morati platiti te troškove.

Revolving kartice daju mogućnost da otplaćujete djelomično svoje dugove kako možete, uz to da morate platiti minimum koji kartična kuća odredi, a na ostatak duga će vam obračunavati kamate na mjesečnoj razini koje su između 15-17% možda čak i više kod nekih kartičara.

Kreditne kartice da ili ne?

Kada otvarate bankovni račun referent u banci će vam ponuditi paket koji obuhvaća ne samo debitnu karticu za vaš bankovni račun, već i neke usluge poput osiguranja, auto asistencije na cesti, kreditnu karticu koju banka ima u ponudi. Naravno banka će vam to sve naplatiti nećete ništa dobiti besplatno, pa ni kreditne kartice.

Ako se odlučite na kreditne kartice imajte svrhu za koju vam trebaju kartice. Nemojte uzimati kartice samo zato da biste mogli nastaviti nekontrolirano trošiti jer ćete se samo dalje uvlačiti u dugove koje ćete vrlo teško otplaćivati jer će vam kao dodatni trošak biti kamate koje ćete plaćati za korištenje limita po karticama.

No, ako imate plan i znate da vam kartice neće služiti za nastavak nekontrolirane potrošnje, već će vam biti pomoć kada trebate nešto kupiti na rate u slučaju nekog većeg troška. Napravite plan i uzmite kreditnu karticu koja će vam koristiti kao pomoć kada vam zatreba u slučaju nekih neplaniranih troškova.

Tagovi:

Više članaka

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit?

### Kako se prijaviti za subvencionirani kredit: Koraci i dokumentacija

Kako se prijaviti za subvencionirani kredit? Prvi korak u tom procesu je prikupljanje svih potrebnih dokumenata i informacija.

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Kako se nositi s problemima u otplati online zajma?

Prvi korak u rješavanju problema u otplati online zajma je stvaranje detaljnog plana upravljanja financijama. Ključno je razumjeti sve aspekte svoje financijske situacije, uključujući prihode, rashode