Kako slikati zaslon na laptopu

Kako slikati zaslon na laptopu

Znate li kako slikati zaslon na laptopu?

Korištenje laptopa je nešto što moderan čovjek današnjice obavlja svakodnevno. Bilo u poslovne svrhe, ili u privatne, jedno je sigurno: laptop je postao neizostavan i nezamislivi alat 21. stoljeća. Upravo zbog prethodno spomenutog, znanje koje imate o tom laptopu, točnije vještine koje posjedujete u vezi korištenja laptopa puno će značiti da današnjem tržištu rada, a isto će vam znatno olakšati svakodnevno privatno korištenje laptopa. Jedna od vještina koju je dobro znati i za koju se gotovo svakodnevno javi potreba jest kako slikati zaslon na laptopu. Ako uopće spadate u tu, vjerojatno malu skupinu ljudi koji ne znaju kako slikati zaslon na laptopu, nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći. To je vještina koju naprosto morate savladati jer, kao što smo rekli, gotovo na dnevnoj bazi ćete trebati uslikati nešto s vašeg ekrana i poslati drugoj osobi, ili spremiti kao dokaz, ili editirati, ili napraviti bilo kakvu treću radnju. Stoga u narednom poglavlju saznajte kako to najlakše učiniti.

Evo kako slikati zaslon na laptopu koristeći gumb PrtSc!

Dakle, postupak kako slikati zaslon na laptopu je sljedeći: Postoji nekoliko načina kako to možete napraviti, a mi ćemo opisati najjednostavniji i najbrži mogući. Ukoliko imate sliku na zaslonu koju želite uslikati, ili kakav drugi sadržaj, najprije nađite tipku print screen na vašoj tastaturi. Ona nosi kraticu “PrtSc” i vjerojatno vam se nalazi u redu gdje vam se nalaze F tipke ( F1, F2, F3, F4.. ), dakle u gornjem desnom dijelu tipkovnice. Ukoliko ste našli spomenuti gumb, provjerite još jednom da slika koju želite uslikati se nalazi na vašem ekranu, te pritisnite tu tipku. U tom trenutku ste uslikali vaš ekran, međutim, još nemate pristup vašoj sliki. Ono što tada trebate napraviti jest otvoriti program Paint te tamo stisnuti opciju Paste, tj. zalijepi, ili stisnuti u isto vrijeme gumb Ctrl i slovo V. U tom trenutku će se slika koju ste uslikali pojaviti na vašem ekranu u Paintu. Samo spremite navadenu sliku i to je to: naučili ste kako slikati zaslon na laptopu!

Kako slikati zaslon na laptopu koristeći Snipping tool

U prethodnom poglavlju ste pročitali kako slikati zaslon na laptopu koristeći tipku PrtSc, međutim, postupak vam se čini prekompliciran i dug. Jednostavno, nepotreban korak vam je svaki put otvarati Paint, zaljepiti sliku te ju potom spremati. Ako se tako osjećate, to je skroz razumljivo. U današnjem ubrzanom svijetu trudimo se biti što efikasniji i brži, dakle razmišljate jako moderno i napredno. Na vašu sreću, postoji još jednostavniji način kako slikati zaslon na laptopu. Ako imate Windows operativni sustav, onda u vašim programima imate i aplikaciju koja se zove Snipping tool. Jednostavno, upišite u tražilicu Snipping tool i kliknite na otvori kad ju nađete. Uz pomoć nje, možete jednostavno odrediti kvadrat koji želite uslikati sa zaslona vašeg ekrana tako da ga povućete držeći lijevi klik miša. Ono štoje dobro kod takvog programa jest što ćete odmah imati dostupnu sliku bez da morate otvarati paint. Dapače, ne morate ni otvoriti Snipping tool da uslikate ekran, jednostavno stisnite tipku Windows + Shift + S i automatski ćete moći uslikati sadržaj koji vas zanima!

Tagovi:

Više članaka

Kako instalirati vpn

Kako instalirati vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i omogućuje vam da se povežete s internetom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Twitter jer jedna od brojnih društvenih mreža koje su popularne i koja se koristi u cijelom svijetu. Društvene mreže služe za povezivanje ljudi, razmjenu informacija, za promociju usluga