Kako prodati sat

Kako prodati sat

Kako prodati sat i da li taj sat uopće vrijedi prodati

Prije nego saznate kako prodati sat trebate biti sigurni da sat koji planirate prodati uopće i vrijedi prodati da se obratite otkup satova. Budite realni svojoj procjeni. Nema smisla pokušavati prodati sat kojeg ste kupili za vrlo malo novca. Satovi napravljeni brzo, od jeftine plastike, s lažnim dizajnerskim etiketama, nisu vrijedni vašeg truda da ih prodate, barem ne za pristojan povrat.

S druge strane, ako naprimjer imate skupocjeni švicarski sat izrađen od metala, izvrsne izrade, renomirane dizajnerske marke i usmjeren na luksuzno tržište, tada se vrijedi potruditi oko njegove prodaje. Poželjno je da sat trenutno bude moderan, jedna od traženih marki. Saznajte koje značajke sat mora posjedovati kako bi ga lakše prodali.

Neke od značajki se odnose na: to da je sat izrađen od nehrđajućeg čelika, da je ručno rađen, da je što jednostavnijeg dizajna, da je prosječne veličine itd. Sat koji je rjeđi od ostalih satova, a to znači da se prodavao u ograničenoj količini ili u ograničenoj nakladi, često će biti privlačniji za daljnju prodaju. Kao što vidite sama prodaja sata ne ovisi o tome da li znate kako prodati sat, već i tome koliko poznajete potrebe tržišta.

Kako prodati sat i kako odrediti njegovu vrijednost

Kao što je već navedeno, nije dovoljno znati samo kako prodati sat, već morate znate i dodatne stvari, a jedna od njih se odnosi i na to kako odrediti vrijednost sata kojeg planirate prodati. U većini slučajeva vaš će sat vrijediti puno manje od onoga što ste za njega platili. Međutim, u nekim se slučajevima njegova vrijednost može povećati zbog rijetkosti, kolekcionarskog statusa ili jer je bio u vlasništvu nekoga poznatog, zloglasnog ili vrijednog pažnje.

Pretražite internet kako biste utvrdili trenutnu vrijednost sata. Putem različitih izvora možete saznati koja je vrijednost sata. Započnite s Internet stranicom marke sata i Internet stranicama prodavača, da biste vidjeli da li se dotični sat još uvijek prodaje i po kojoj cijeni. Najkorisnija od svega, posebno za starije, vintage satove, su mjesta aukcija. Ako na ovim internet lokacijama pronađete satove iste marke, stila i godine proizvodnje, dobit ćete dobru predodžbu o trenutnoj tržišnoj vrijednosti. To kako prodati sat uvelike ovisi o kvaliteti procjene njegove vrijednosti.

Kako prodati sat korak po korak

Sada kada znate sve popratne stvari, vrijeme je da saznate kako prodati sat korak po korak. Najbolji način prodaje sata ovisit će o njegovoj vrijednosti i o tome planirate li ga prodati izravno ili biste ga radije prodali preko nekoga. Direktna prodaja zahtijeva više vlastitog napora, ali vjerojatno ćete postići veću prodajnu cijenu, jer prodaja preko nekoga drugog obično zahtijeva visoku proviziju.

Razmislite je li netko koga poznajete ranije iskazao zanimanje za vaš sat. To bi mogao biti prijatelj, član obitelji ili kolega. Naravno, trebat ćete biti pristojni i jasno pokazati da ne postoji apsolutno nikakav pritisak. Pokušajte ponuditi sat ovoj osobi po poštenoj cijeni, prije nego što isprobate jedan od ostalih načina prodaje. S druge strane postoji i prodaja putem aukcije. Aukcijske stranice poput eBaya omogućit će kupcima iz cijelog svijeta da pronađu vaš sat.

Ako je vaš sat nešto što osoba traži, bez obzira gdje se nalazi, može ga kupiti. Međutim, morat ćete imati dobre rezultate prodaje, jer je čimbenik povjerenja vrlo važan kada prodajete kolekcionarske ili vrijedne predmete. Ako to još niste utvrdili, ova opcija možda nije najbolja za vas. Da biste uvjerili ponuditelje, izvršite službenu procjenu i uključite je u dio prodaje. Sada kada znate kako prodati sat ništa drugo vam ne preostaje nego prodati svoj sat, ukoliko to želite.

Tagovi:

Više članaka

Kako instalirati vpn

Kako instalirati vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i omogućuje vam da se povežete s internetom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Twitter jer jedna od brojnih društvenih mreža koje su popularne i koja se koristi u cijelom svijetu. Društvene mreže služe za povezivanje ljudi, razmjenu informacija, za promociju usluga