Kako prodati mobitel

Kako prodati mobitel

Kako prodati mobitel i kako pravilno procijeniti njegovo stanje

Znati kako prodati mobitel i kako pravilno procijeniti njegovo stanje od iznimne je važnosti ako želite biti sigurni da ćete dobiti pravu cijenu za svoj mobitel, koji želite prodati. Prvo što trebate napraviti je pritisniti ikonu „Postavke“ na telefonu da biste potražili datum proizvodnje. Idite u postavke telefona i provjerite možete li saznati kada je mobitel proizveden. Iako možete zaraditi na većini uređaja, imajte na umu da je vjerojatnije da će noviji mobiteli postići veću cijenu.

Više novca možete dobiti ako je vaš telefon star oko 1-2 godine. Ne brinite ako vaš telefon nije potpuno nov ili je u netaknutom stanju. Puno je opcija koje biste trebali razmotriti, a još uvijek biste mogli zaraditi nešto novca. Nadalje, u postavkama provjerite je li mobitel zaključan ili otključan. Isto tako idite na postavke mobitela kako biste utvrdili tko je vaš operater. Ako vaš uređaj ima zadanu mobilnu mrežu, tada se vaš mobitel smatra zaključanim.

Ako se vaš mobitel može povezati s bilo kojom mrežom, smatra se otključanim. Imajte na umu da su otključani telefoni svestraniji, pa stoga vrijede više. Pregledajte svoj mobitel radi bilo kakvih kozmetičkih oštećenja. Provjerite imaju li na mobitelu očitih ogrebotina. Iako se svi mobiteli normalno troše, pretjerane ili uočljive ogrebotine mogu smanjiti vrijednost vašeg mobitela. To kako prodati mobitel će uvelike ovisiti o njegovom stanju.

Kako prodati mobitel i kako pronaći kupca

Koliko je važno znati kako prodati mobitel, isto tako je važno znati kako pronaći kupca. Prva opcija vam može biti ta da ponudite svoj mobitel tvrtkama poput Swappa. Provjerite ima li mobitel većih kozmetičkih oštećenja i radi li savršeno. Kada koristite web mjesto poput Swappa, provjerite svoj mobitel na popisu kvalificiranih kriterija.

Ako vaš uređaj zadovolji postavljene kriterije, prenesite nekoliko visokokvalitetnih fotografija svog mobitela na web mjesto otkup mobitela kako bi potencijalni kupci mogli vidjeti kako izgleda. Isto tako surađujte s tvrtkama poput Decluttra, ako želite brzo dobiti isplatu. Prijavite se na web mjesto poput Decluttr i ispunite kratku anketu o stanju svog mobitela.

Navedite koliko prostora za pohranu ima vaš uređaj, kao i postavke mobilnog operatera. Ako postoji bilo kakva kozmetička šteta, svakako imajte na umu i to. Nakon što ispunite obrazac, ovisno o postavkama plaćanja, uplatu možete dobiti u roku od nekoliko dana. Kako prodati mobitel će uvelike ovisiti i o vrsti kupaca kojima planirate prodati svoj mobitel.

Kako prodati mobitel i na koje stvari treba pripaziti

Osim što trebate znati kako prodati mobitel, trebate znati i na koje stvari trebate pripaziti kako bi sačuvali svoju privatnost i sigurnost. Prije svega provjerite kod svog mobilnog operatera da je mobitel u potpunosti plaćen. Ako svoj mobite plaćate mjesečno, provjerite jeste li ga platili u cijelosti. Ako i dalje dugujete nekoliko plaćanja za dotični mobitel, nećete imati zakonsko pravo prodati ga nekome drugome. Nazovite svog trenutnog operatora ako niste sigurni u svoje telefonske uplate ili se prijavite na svoj račun da biste provjerili.

Obavezno uklonite SIM karticu prije prodaje mobitela bilo kojoj osobi. Vaša SIM kartica može nositi puno osobnih podataka koje ne želite predati neznancu. Spremite podatke u sigurnosnu kopiju kako biste ih mogli prenijeti na novi mobitel. Provjerite postavke telefona za značajku sigurnosne kopije, koja stvara vrstu “spremi datoteku” za podatke vašeg mobitela. Ako kupujete novi mobitel iste marke, ovu sigurnosnu kopiju možete preuzeti na novi telefon, koji prenosi sve vaše kontakte i podatke.

Obrišite mobitel tako da se na njemu ne nalazi nijedan vaš podatak. Prođite kroz postavke mobitela i pronađite opciju “brisanje postavki”. Još jednom provjerite imate li spremljenu sigurnosnu kopiju, a zatim obrišite mobitel od svih svojih osobnih podataka. Sada kada znate kako prodati mobitel, jednostavno prodajte svoj mobitel.

Tagovi:

Više članaka

Kako instalirati vpn

Kako instalirati vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i omogućuje vam da se povežete s internetom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Twitter jer jedna od brojnih društvenih mreža koje su popularne i koja se koristi u cijelom svijetu. Društvene mreže služe za povezivanje ljudi, razmjenu informacija, za promociju usluga