Kako okititi bor

Kako okititi bor

Kako okititi bor za Novu godinu

Nova godina vrijeme je koje obilježavaju posebna atmosfera u domu i simboli koji su tradicionalno središte novogodišnjeg interijera. Božićno drvce kao neodvojivi novogodišnji simbol prisutno je u gotovo svakom domu. Lijepo ukrašen bor, koji je skladno uklopljen u prostor, smatra se nezaobilaznim detaljem. Za ljubitelje klasičnog stila tradicionalni pristup ukrašavanju biće pravo remek-djelo. Ali i moderan pristup uz mnoštvo kreativnih ideja omogućuju vam da naučite kako okititi bor. Obično se bira božićno drvce koje nije veće od 1, 5 metra visine, a preporučuje se da borove grane budu što bujnije i ravnomjernije raspoređene. Također je važno odabrati najprikladnije mjesto u domu i izbjeći blizinu izvora toplote, što doprinosi brzom isušivanju, a drvo gubi boju. Preporučuje se postavljanje bora blizu prozora, jer će dobro osvijetljena soba s umjerenom temperaturom biti izvrsno mjesto. Razmišljajući o tome kako okititi bor, svima se prikazuje šarena slika s ukrasima raznih boja. Ljepota ukrašavanja bora leži u činjenici da cijeli dekor stvaramo sami i uklapamo ga u interijer. Mnogi analiziraju i stil, odnosno boje i oblike ukrasa kojima će ukrašavati božićno drvce.

Kako okititi bor i odabrati najbolji stil

Što se tiče ukrašavanja bora, nije uvijek potrebno odabrati najveće drvo koje možete pronaći. Većina ljudi bira božićno drvce koje je manje i lijepo se uklapa u prostor. Da biste znali kako okititi bor, prvo treba odabrati boje ukrasa. Izbor boja ima posebnu ulogu jer boje daju posebnu eleganciju i spektakularni izgled. Zlatna i žuta smatraju se obveznima jer dodaju osjećaj topline i dobrog raspoloženja. Za razliku od ovih, srebrni i sivi ukrasi pridonijet će svečanosti i luksuzu. Također su dobar izbor ukrasi smeđih i čokoladnih nijansi koji su posljednjih godina vrlo moderni. Smatraju se pogodnima za prosperitet i sklad, a nezaobilazni su tijekom novogodišnjih praznika. Najvažnije što se tiče ukrašavanja bora su kombinacije i zanimljivi oblici ukrasa. Ali najvažnija stvar koju morate imati na umu kako okititi bor i koje ukrase odabrati. Teško je zamisliti božićno drvce bez ukrasa u obliku Djeda Mraza, čunjeva, zvijezda, pahuljica i kuglica. Što se tiče stilova ukrašavanja, trendovi se mogu razlikovati. Elegantniji stil uključuje najmanje elemenata i obično uključuje staklene kuglice i zvijezde na vrhu, što drvetu daje jedinstveni izgled. Minimalistički izgled podrazumijeva naglašavanje izgleda bora i koriste se tamnoplavi ukrasi, bez sjajnih kombinacija.

Osnovna pravila kako okititi bor

Jedno od najvažnijih novogodišnjih pitanja je kako okititi bor. Najpre razmislite kakav stil dekora želite. Postoji mnogo mogućnosti za ukrašavanje božićnog drvceta, na veoma moderan način. Kombinacija jedinstvenih ukrasa dopunjenih tradicionalnim idejama pomaže stvoriti jedinstveni trend. Na bor prvo treba postaviti led lampe, a zatim ukrase. Veliki ukrasi trebaju biti u donjem dijelu stabla, dok su mali postavljeni u gornji dio. Ukrasi poput lukova, zvijezda, anđela i bisera mogu se dodati između njih. Kombinacija tri boje izgledat će neodoljivo za doček Nove godine. Na primjer, zelena, srebrna i zlatna, ili siva, zelena i plava pridonijet će svečanom izgledu. Izvrsna opcija kako okititi bor je ukrašavanje sljedećim rasporedom, velike kuglice su poredane odozdo, a visoke grane ukrašene su manjim i šarenim ukrasima, poput božićnog zvona, ručno izrađenih figura, klizaljki, vrpci, bobičastog voća, morskih zvijezda i jedinstvenih suvenira. Dekoracije su ono što će naglasiti ljepotu bora i pridonijeti uživanju u nadolazećim blagdanima.

Tagovi:

Više članaka