Kako odabrati staklo za kuhinju

Kako odabrati staklo za kuhinju

Kako odabrati staklo za kuhinju što je važno znati ako se odlučite za staklo u kuhinji?

Staklo koje se postavlja na zid između gornjih te donjih kuhinjskih elemenata zaista ostavlja poseban dojam. Osim za oblaganje kuhinjskih zidova, staklo često možemo vidjeti i na kuhinjskim frontama gdje se ono lijepi za drvo ili se ugrađuje u same aluminijske okvire. Prije nego obradimo kako odabrati staklo za kuhinju, potrebno je znati par stvari o kuhinjskom staklu. Bez obzira da li želite izabrati čisto staklo ili ono sa uzorcima, najvažnije je obratiti pažnju na samu kvalitetu i njegovu namjenu.

Kako odabrati staklo za kuhinju je proces koji se odvija u više koraka. Ukoliko nikada do sada niste imali staklo u kuhinji, tada je najbolje raspitati se o iskustvima drugih ili potražiti savjet od stručnih prodavača ili montažera. Staklo se može dobro uklopiti u svaku kuhinju, no da li će ono ispunjavati vaša očekivanja i da li će vam pružiti željenu funkcionalnost i otpornost? Staklo u kuhinji ne bi smjelo biti samo estetski lijepo, ono bi trebalo podići razinu funkcionalnosti u samoj kuhinji.

Kako odabrati staklo za kuhinju i na što obratiti pažnju?

U odabiru stakla za kuhinju, najčešće se koristi kaljeno staklo. Ono je višestruko otpornije na povišenu temperaturu kod kuhanja i isto tako je deblje i čvršće od običnog. Kaljeno staklo se ne može naknadno obrađivati, što znači da se ono ne smije naknadno bušiti ili rezati. Kako odabrati staklo za kuhinju? Sljedeći korak je odabir boje te dekora. Izbor je zaista širok, i lako je pronaći nešto po svojoj volji. Možemo birati između jednostavnih i jednobojnih verzija stakla, ili se isto tako možemo odlučiti na razne printove koji će se nanijeti na poleđinu stakla da ono bude zaštićeno prilikom održavanja.

Staklo može doći sa čistim i prozirnim sjajem, ili sa blago zelenkastim odsjajem. Kako odabrati staklo za kuhinju? Sljedeći korak su dimenzije. Stakleni paneli mogu biti raznih dimenzija i debljina im najčešće iznosi od 4 do 6 mm. Prilikom narudžbe stakla bitno je naglasiti bušenje rupa za utičnice, rupa za rasvjetu. Svaki naknadni zahtjev poput zakrivljenih rubova će se naknadno naplatiti radi mogućnosti pucanja. Jednom naručeno i postavljeno staklo se ne može naknadno obrađivati.

Kako odabrati staklo za kuhinju i kako izgleda proces montaže i održavanja?

Samu montažu stakla možete obaviti i sami, ali tada trebate voditi dodatnu brigu oko ravne podloge. Paneli se često lijepe uz pomoć silikona i na taj način se popunjavaju svi manji spojevi ili rubovi kako bi se spriječio naknadni ulazak prljavštine u prostor između. Naravno, staklo se isto tako može postaviti i na druge materijale kao keramičke pločice ili drvene podloge. Znate kako odabrati staklo za kuhinju, no kako izgleda njegovo održavanje? Estetski lijepo, staklo u kuhinji je isto tako lijepo i za čišćenje. Glatka površina omogućava jednostavnije skidanje mrlja koje su nastale tijekom kuhanja.

Ono se održava standardnim sredstvima koje koristimo za čišćenje staklenih površina. Staklo je također moguće premazati sa hidrofobnim slojem koji će olakšati sami proces održavanja. Kako odabrati staklo za kuhinju? Kuhinje po mjeri će tražiti i staklo po mjeri. Cijena stakla po mjeri može iznositi i do par tisuća kuna po m2, ali moguće pronaći i staklo na sniženju. Da li postoji neka alternativa staklu? Umjesto stakla možete odabrati keramičke/porculanske pločice u heksagonskom ili mozaičnom obliku. Ako želite nešto sličnije staklu, tada možete odabrati pleksiglas ploče.

Tagovi:

Više članaka