Kako napuniti mobitel bez punjača

Kako napuniti mobitel bez punjača

Znate li kako napuniti mobitel bez punjača koristeći samo usb?

Mobitel je postao neizostavan alat današnjice. Koristimo ga u svakom trenutku, i to ne samo za pozive (za što je izvorno bio namijenjen) već za sve moguće razne sadržaje: za surfanje internetom, slušanje muzike, slikanje i snimanje videa, korištenje mnogobrojnih korisnih aplikacija, igranje itd. Svi ti bogati sadržaji nose sa sobom jedan zahtjev, a taj je: izdržljivost baterije. Nerijetko se dogodi da nam se mobitel zbog silnog korištenja isprazni. Ako u tom trenutku nismo doma ili jednostavno nemamo punjač, ili smo pak izgubili punjač, javlja se problem. U tom nezgodnom trenutku jedino što nas zanima jest kako napuniti mobitel bez punjača. Ovo je jedan od načina kako napuniti mobitel bez punjača: ako ste u blizini nekon internet caffe shopa, ili kakvog drugog mjesta koje ima računalo i usb kabel koji je ugrađen u računalo, jednostavno priključite jedan kraj u svoj USB port i vaš mobitel će se početi puniti. Takav oblik punjenja biti će sporiji, ali svakako će vas spasiti u tom nezgodnom trenutku.

Kako napuniti mobitel bez punjača uz pomoć prijenosne baterije?

Korištenje spomenutog usb kabela je jedan od načina kako napuniti mobitel bez punjača, ali ne i jedini. Ako vam se učestalo događa scenarij u kojemu ostajete ispražnjenog mobitela, možda nećete uvijek biti u mogućnosti naći internet caffe shop ili kakvo drugo mjesto gdje ćete moći uključiti svoj mobitel u usb. Stoga, želite biti pripremljeni i ne ovisiti o takvim izvanjskim nepredvidivim okolnostima. Način na koji se još možete spasiti u tako nezgodnoj situaciji zahtijeva malo planiranja. Naime, ako vam se učestalo događa da ste ostali ispražnjenog mobitela, mogli bi razmisliti o nabavi prijenosne baterije. Takvu bateriju napunite kod kuće i služi vam kao dodatni izvor električne energije. U trenutku kada vam se isprazni mobitel, a niste kod kuće, više se nećete pitati kako napuniti mobitel bez punjača već ćete jednostavno izvaditi svoju prijenosnu bateriju, upaliti ju, i prikopčati drugi kraj žice u vaš utor za punjenje na mobitelu, i eto: uz pomoć tako jednostavne naprave više ne morate brinuti o praznoj bateriji!

Znate li kako napuniti mobitel bez punjača koristeći solarnu energiju?

Solarni punjači su jedna od ekološki i financijski najboljih alternativa standardnim telefonskim punjačima. Takvi punjači koriste sunčevu energiju koju konvertiraju u električnu preko solarnog panela. Čak i ako prethodno navedenu prijenosnu bateriju niste stigli napuniti kod kuće, s ovakvim alatom nemate takav problem, jer sunčeva svijetlost je dostupna uvijek i svugdje! Dapače, to je jedan od najboljih načina kako napuniti mobitel bez punjača. Imajte na umu da postoje dvije vrste različitih solarnih punjača na tržištu danas: tzv. punjači solarnih ploča za mobitele i punjač solarne energije. Solarni punjač za baterije dolazi s rezervnom baterijom te se električna energija pohranjuje najprije u tu bateriju, dok drugo spomenuti solarni punjač puni vaš mobitel direktno. Kod solarne banke, odnosno kombinacije solarne ploče i baterije, malo električne energije se pohranjuje u baterije. S obzirom da je postupak sporiji, jer ipak se koristi sunčeva energija, ne brinite, kada god ste blizu utičnice uvijek možete solar power bank uključiti u struju i redovno napuniti bateriju! Uz pomoć ovog uređaja vaš problem biti će rješen gdje god se nalazili i nikada više se nećete pitati kako napuniti mobitel bez punjača!

Tagovi:

Više članaka

Kako instalirati vpn

Kako instalirati vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i omogućuje vam da se povežete s internetom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Twitter jer jedna od brojnih društvenih mreža koje su popularne i koja se koristi u cijelom svijetu. Društvene mreže služe za povezivanje ljudi, razmjenu informacija, za promociju usluga