Kako napuniti mobitel bez punjača

Kako napuniti mobitel bez punjača

Znate li kako napuniti mobitel bez punjača koristeći samo usb?

Mobitel je postao neizostavan alat današnjice. Koristimo ga u svakom trenutku, i to ne samo za pozive (za što je izvorno bio namijenjen) već za sve moguće razne sadržaje: za surfanje internetom, slušanje muzike, slikanje i snimanje videa, korištenje mnogobrojnih korisnih aplikacija, igranje itd. Svi ti bogati sadržaji nose sa sobom jedan zahtjev, a taj je: izdržljivost baterije. Nerijetko se dogodi da nam se mobitel zbog silnog korištenja isprazni. Ako u tom trenutku nismo doma ili jednostavno nemamo punjač, ili smo pak izgubili punjač, javlja se problem. U tom nezgodnom trenutku jedino što nas zanima jest kako napuniti mobitel bez punjača. Ovo je jedan od načina kako napuniti mobitel bez punjača: ako ste u blizini nekon internet caffe shopa, ili kakvog drugog mjesta koje ima računalo i usb kabel koji je ugrađen u računalo, jednostavno priključite jedan kraj u svoj USB port i vaš mobitel će se početi puniti. Takav oblik punjenja biti će sporiji, ali svakako će vas spasiti u tom nezgodnom trenutku.

Kako napuniti mobitel bez punjača uz pomoć prijenosne baterije?

Korištenje spomenutog usb kabela je jedan od načina kako napuniti mobitel bez punjača, ali ne i jedini. Ako vam se učestalo događa scenarij u kojemu ostajete ispražnjenog mobitela, možda nećete uvijek biti u mogućnosti naći internet caffe shop ili kakvo drugo mjesto gdje ćete moći uključiti svoj mobitel u usb. Stoga, želite biti pripremljeni i ne ovisiti o takvim izvanjskim nepredvidivim okolnostima. Način na koji se još možete spasiti u tako nezgodnoj situaciji zahtijeva malo planiranja. Naime, ako vam se učestalo događa da ste ostali ispražnjenog mobitela, mogli bi razmisliti o nabavi prijenosne baterije. Takvu bateriju napunite kod kuće i služi vam kao dodatni izvor električne energije. U trenutku kada vam se isprazni mobitel, a niste kod kuće, više se nećete pitati kako napuniti mobitel bez punjača već ćete jednostavno izvaditi svoju prijenosnu bateriju, upaliti ju, i prikopčati drugi kraj žice u vaš utor za punjenje na mobitelu, i eto: uz pomoć tako jednostavne naprave više ne morate brinuti o praznoj bateriji!

Znate li kako napuniti mobitel bez punjača koristeći solarnu energiju?

Solarni punjači su jedna od ekološki i financijski najboljih alternativa standardnim telefonskim punjačima. Takvi punjači koriste sunčevu energiju koju konvertiraju u električnu preko solarnog panela. Čak i ako prethodno navedenu prijenosnu bateriju niste stigli napuniti kod kuće, s ovakvim alatom nemate takav problem, jer sunčeva svijetlost je dostupna uvijek i svugdje! Dapače, to je jedan od najboljih načina kako napuniti mobitel bez punjača. Imajte na umu da postoje dvije vrste različitih solarnih punjača na tržištu danas: tzv. punjači solarnih ploča za mobitele i punjač solarne energije. Solarni punjač za baterije dolazi s rezervnom baterijom te se električna energija pohranjuje najprije u tu bateriju, dok drugo spomenuti solarni punjač puni vaš mobitel direktno. Kod solarne banke, odnosno kombinacije solarne ploče i baterije, malo električne energije se pohranjuje u baterije. S obzirom da je postupak sporiji, jer ipak se koristi sunčeva energija, ne brinite, kada god ste blizu utičnice uvijek možete solar power bank uključiti u struju i redovno napuniti bateriju! Uz pomoć ovog uređaja vaš problem biti će rješen gdje god se nalazili i nikada više se nećete pitati kako napuniti mobitel bez punjača!

Tagovi:

Više članaka

Kako instalirati vpn

Kako instalirati vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu internetsku vezu. VPN šifrira vaše podatke i omogućuje vam da se povežete s internetom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Najbolje vrijeme za objavljivanje na Twitteru

Twitter jer jedna od brojnih društvenih mreža koje su popularne i koja se koristi u cijelom svijetu. Društvene mreže služe za povezivanje ljudi, razmjenu informacija, za promociju usluga

Kako koristiti LinkedIn Analytics za B2B publiku

Kako koristiti LinkedIn Analytics za B2B publiku

LinkedIn je društvena mreža koja prvenstveno služi u poslovne svrhe gdje se ljudi povezuju zbog nekog poslovnog cilja. Na ovoj društvenoj mreži možete otvoriti profil kao fizička osoba,