Kako nacrtati psa

Kako nacrtati psa

Naučite kako nacrtati psa na jednostavan način

Od davnina je pas bio vjeran čovjekov prijatelj, ali i omiljeni ljubimac većine djece. Najpopularniji crteži za djecu uključuju slike kućnih ljubimaca, poput psa i mačke. I odrasli i djeca vole životinje, pa ne čudi što se djeca često pitaju kako nacrtati psa. Jednostavna tehnika crtanja pomoći će na najlakši način nacrtati ovog vjernog ljubimca. Mnogi bi htjeli nacrtati psa, ali nisu umjetnici. Naravno, kako bismo znali nacrtati psa, najvažnija je dobra volja, jer postoje brojne tehnike koje nude crtanje u fazama, korak po korak, što crtežu dodaje sve potrebne detalje. Kada djetetu želite pokazati kako nacrtati psa, imajte na umu da će ova zabavna jednostavna tehnika pomoći i u motoričkim vještinama, što će dati pozitivan korak u djetetovu razvoju. Da biste znali nacrtati psa, najbolje je to raditi u fazama, korak po korak, što će olakšati cijeli postupak. Uzmite olovku, papir, gumicu. Imajte na umu na crtanje običnom olovkom, jer će vam kasnije za crtež trebati gumica za brisanje nepotrebnih linija.

Kako nacrtati psa u nekoliko koraka

Jeste li ikad poželjeli znati kako nacrtati psa korak po korak? Da biste to učinili na vjerodostojan način, pažljivo pogledajte odabranu sliku i primijenite jednostavnu tehniku. Dakle, evo vaše prilike za učenje. Bez obzira na to da li crtate određenu pasminu pasa ili biste željeli pomoći djetetu da nacrta malo štene, to možete učiniti vrlo jednostavno. Zato će crtanje biti zabavnije i zanimljivije. Ne morate biti umjetnik da biste znali nacrtati psa, sve što trebate je savladati jednostavnu tehniku, pripremiti papir, olovku i gumicu. Bez obzira na to koliko je prošlo otkad ste imali bojice u ruci, psa uvijek možete lako nacrtati. Dakle, krenimo s prvim korakom. Prije nego počnete crtati, razmotrite ilustraciju i razmislite koji će položaj pas zauzeti na papiru. Da biste znali kako nacrtati psa, morate započeti s glavnim konturama. Prvi korak ili faza je crtanje psa na cijelom listu papira, što olakšava dodavanju manjih detalja, a sam crtež bit će impresivniji. Prvo nacrtajte jednu dijagonalnu crtu od jednog do drugog kuta papira. Zatim nacrtajte veliki krug u središtu ove crte. Nakon toga nacrtajte jedan krug pored njega, kao i drugi krug koji će biti glava psa. Sljedeća faza crtanja uključuje pseće šape.

Kako nacrtati psa u fazama

Da biste nacrtali šape, prvo izbrišite dijagonalnu liniju s početka. Zatim nacrtajte šape i spojite ih linijama. Iako je ovo lak dio crteža, najvažnije je pravilno oslikati sve linije, pogotovo kada je crtež psa prikazan iz profila. Izgled slike ovisit će o točnosti postavljenih proporcija. Kad završite s tim konturama, prelazimo na sljedeći korak koji uključuje opće obrise. Ova faza uključuje crtanje općih kontura glave, tijela i nogu psa. Važno je ukloniti sve linije koje nisu precizne. Ne zaboravite nacrtati oči koje moraju biti na istoj razini. Kad uklonite sve nepotrebne konture, nacrtajte psu nos. Zatim nacrtajte usta dodavanjem dvije male zakrivljene crte. Te linije morate povezati s linijom brade, a zatim nacrtati uši i rep. Na temelju prethodnih nekoliko faza mogli ste vidjeti kako nacrtati psa. Da bi crtež izgledao cjelovito, važno je dodati što više detalja koji će pridonijeti većoj sličnosti s odabranom slikom psa. Prije svega, to znači dodavanje valovitih linija psećeg krzna, kandži, zjenica u očima. S obzirom na to da su posljednje faze završetka slike najzanimljivije, uvijek možete odlučiti obojiti psa bojicama ili zasjeniti cijeli crtež. Izbrišite gumicom sve pomoćne crte i crtanje je gotovo. Ako želite naučiti kako nacrtati psa, važno je započeti s crtanjem jednostavnijih pasmina. Nakon što savladate osnovne tehnike, moći ćete crtati složenije slike.

Tagovi:

Više članaka