Gdje tražiti posao

Gdje tražiti posao

Gdje tražiti posao i kako tražiti posao?

Ako ste trenutno u potražnji za novim poslom, a ne znate od kuda bi krenuli, tada bi bilo dobro da stanete malo na loptu i proučite trenutno najbolje načine za zapošljavanje. Kako tražiti posao? Gdje tražiti posao je povezan s načinom kako tražite posao. Danas postoje različiti načini za traženje posla. Mnogi često na pasivan način traže bolji posao, a ovo se odnosi na čekanje mail-a s raznih poslovnih portala ili poziva od savjetnika s burze za zapošljavanje. Isto tako pasivno traženje obuhvaća i onaj dio kada čekate da vam poznanik kaže kako zna nekog tko traži radnika.

Čekanje da se posao dogodi je najgori način u traženju posla i mogućnost da pronađete idealno radno mjesto je minimalno. Kako se prebaciti u aktivno traženje posla? Prvo morate maknuti onaj osjećaj bespomoćnosti oko traženja posla i iskreno se zapitati gdje tražiti posao a da to bude uspješno? Prvi korak može biti naravno traženje savjeta od osoba koje su prošle to što upravo sada vi prolazite. Traženje posla može biti itekako jednostavno, a isto tako i zabavno iskustvo. Bitno je samo krenuti i prezentirati sebe u najboljem svjetlu.

Gdje tražiti posao i kako se uključiti u aktivno traženje posla?

Aktivno traženje posla će vam svakako oduzeti određeno vrijeme u danu, ali pošto ga imate na pretek ako niste zaposleni to i nije problem. Danas je najpopularniji odgovor na pitanje gdje tražiti posao razni web poslovni portali za oglašavanje radnih mjesta. Ovdje je potrebno odraditi registraciju kao korisnik i krenuti u izrađivanje svog profila. Ono što je super kod web portala za posao je mogućnost biranja poslova koji vas zanimaju, i jednostavna pretraga kao i slanje molbi te životopisa.

Odgovor na gdje tražiti posao su također i razni oglasi, preko društvenih mreža, preko agencija za zapošljavanje, preko burze rada. Ono što se također preporučuje u aktivnom traženju posla je praćenje poslovnih aktivnosti poduzeća koja vas zanimaju. Opcija koja vam isto može pomoći zaraditi “Moj posao” je i slanje otvorenih molbi u razne firme koje vas privlače ili za koje znate da su dobre i često traže radnike. Kada se uključite u aktivno traženje posla na sve gore navedene načine zasigurno ćete krenuti na određene razgovore za posao.

Gdje tražiti posao i što očekivati?

Ako ste neko vrijeme već nezaposleni i ako ste možda zahrđali u pisanju molbi ili životopisa, nemojte gubiti nadu. Danas zahvaljujući internetu možemo veoma lagano pronaći brojne smjernice što i kako. Sada kada znate gdje tražiti posao, postavlja se pitanje što očekivati? Odgovor na to dajete vi sami sebi. Koliko truda uložite, takve rezultate ćete i dobiti. Ako imate odlično sastavljenu molbu i životopis, naravno da će vas poslodavci primijetiti. S druge strane ako primijetite kako šaljete puno molbi a ne dobivate odgovor, onda je potrebno poraditi na načinu na koji se obraćate poslodavcu.

Poslodavci ne vole copy-paste molbe, a većina ljudi upravo to radi. Potražite na internetu kako se piše molba i unesite u nju svoju originalnost. Predstavite se na simpatičan, a opet dosta ozbiljan način. Odgovor na pitanje gdje tražiti posao nije čak toliko bitan, koliko je bitna vaša pravilna prezentacija možda budućem poslodavcu. Zapamtite kako je vaša molba vaš prvi kontakt s poslodavcem. Potrudite se da su vam molba i životopis lijepo sročeni i prezentirani, jer upravo to dvoje je vaša ulaznica za intervju i za buduće zaposlenje.

Tagovi:

Više članaka