Izleti

Da bi obogatili svoj boravak u Baški, nakon što ste se upoznali s tradicijom i kulturom ovog jedinstvenog mjesta, predlažemo da se uputite na izlet. Trebate samo odabrati svoja odredišta i rezervirati izlet na recepciji.

Rezerviraj online

ili
Jamstvo najbolje cijene Izmijeni/Otkaži rezervaciju

Izleti

Kada se zateknete u Baški, krajnjoj jugoistočnoj točki otoka Krka, na predivnoj šljunkovitoj plaži a poželite i nešto drugo, krenite s nama na izlet, razgledavanje, na predavanje, na koncert ili u šetnju.

Na Krk-tour klasik kreće se u grupi s vodičem najprije do Košljuna s Franjevačkim samostanom, vozeći se između drevnih maslina i plavog mora, moramo zastati pored starohrvatske crkvice iz 9 st. Sv. Dunat.

U "presjajnom" gradu Krku očekuje nas čarobna arhitektura u kojoj nalazimo tragove drevnih Rimljana, Venecije, Italije, Hrvata. Još se osjeća dah Frankopana u Kaštelu, na zidinama, koji nas prati, dok se radujemo crkvama, katedrali, galerijama i portu s kafićima, gdje ćemo odmoriti umorne noge uz čašu dobrog bijelog hrvatskog vina.

A u gradu nad morem, Vrbniku, očekuju nas ljepota, povijest i gastronomija. Prošetati ćemo do Sakralne zbirke Desetinec, etno muzeja, vrbničke glagoljaške tiskare. Na kraju ovog čarobnog kratkog putovanja počastiti ćemo se autohtonim vinom Žlahtina, krčkim ovčjim sirom i domaćim pršutom.

Otokom vas možemo povesti do prekrasnog rimskog grada Fulfiniuma, kod Omišlja, do Špilje Biserujke, Rimskih solana - Soline.

Ali ne smijete otići iz Baške, a da ne posjetite hram pismenosti Hrvata, glagoljaške kulture - kompleks Svete Lucije u Jurandvoru. Bašćanska ploča, krsni list Hrvata, očekuje vas u miru i tišini crkvice.

Želite li u lijepu šetnju poslije večere, krenite do Crkve Svetog Ivana, s prekrasnim pogledom na bašćansku valu.

Iz Baške se kreće u šetnju ne kilometar – dva, nego na 90 kilometara označenih šetnica, raj za botaničare, planinare i sve koji žele uživati u prirodnim ljepotama.

Ako boravite više dana u Baški, možete s nama i na kopno, tragom vinodolskih glagoljaša vinodolskim vinskim cestama ili još dalje do prekrasnih Plitvičkih jezera.

Ako vam je draga, ne tako daleka austrougarska prošlost, morate s nama do Opatije. Ali prije Opatije poći ćemo na Marijansko trsatsko svetište, pogledati slike slavnog bečkog slikara Klimta u HNK Ivana pl. Zajca, nikako nećemo propustiti posjet Guvernerovoj palači i riječkoj tržnici, a na trenutak odmoriti ćemo se uz kavu, u društvu brodova, na gatu Karoline Riječke.

Ako više volite vožnju brodom, pođite s nama na otoke: Rab, Goli, Grgur, Prvić, ili na fisch-picknick, na noćno ribarenje ili na vožnju malom barkom do obližnjih romantičnih plaža.

Najboljacijena zajamčena

Jamstvo najniže online cijene

Na našem rezervacijskom sistemu jamčimo Vam najnižu cijenu smještaja koju je moguće rezervirati on-line. Ukoliko u roku od 48 sati nakon izvršenja rezervacije za isti smještaj, termin te po istim uvjetima pronađete nižu on-line cijenu od one ponuđene na našem rezervacijskom sistemu, obratite nam se ( online@hotelibaska.hr) i mi ćemo Vam odobriti dodatnih 5% popusta na pronađenu povoljniju cijenu.
Zatvori