Općenito

Naša priča

Rezerviraj online

ili
Jamstvo najbolje cijene Izmijeni/Otkaži rezervaciju

Počeci organiziranog turizma u Baški sežu u davnu 1904. godinu kada je osnovano Društvo za uljepšavanje mjesta.

Godine 1906. otvoren je prvi Hotel Zvonimir. Godine 1908. izgrađeno je i svečano otvoreno kupalište u Baški i ta je godina vrlo značajna za nagli razvoj turizma. Međutim, turističku ponudu Baške osmislio je i dao joj ubrzanje Čeh Emil Geistlich, veliki zaljubljenik Baške, izgradivši na plaži u Baški za ono vrijeme moderan hotel Baška sa 33 sobe. Hotel je u Pragu reklamirao pod sloganom "Iz sobe ravno u more". Razvoju turizma u Baški pridonijela je i liječnica Zdenka Čermakova.

Dok je 1908. godine broj registriranih gostiju bio 18, taj se broj u 1912. godini povećao na 1785!

Između 1921. i 1940. godine u Baški su poslovali hoteli Baška, Grandić, Velebit, Zvonimir, Praha i hotel Volarić svi izgrađeni do 1914. godine, te hoteli Kvarner, Triglav i Europa izgrađeni 1930. godine. Uz njih je bilo izgrađeno niz modernih vila i pansiona.

Godine 1949. osnovano je Hotelsko poduzeće Baška jedno od prvih na otoku Krku. Imalo je u svom sastavu jedan hotel (bivši hotel Volarić) i gostionicu Ribar. U poduzeću je bilo dvoje zaposlenih i 12 sezonaca.

Godine 1955. počeli su dolaziti prvi strani gosti a već 1956. godine sklopljeni su prvi ugovori sa stranim agencijama Goettler, Capri i Ruefa iz Beča posredstvom Kvarner Expressa iz Opatije.

Godine 1962. izgrađeno je 20 bungalova (kapacitet 40 kreveta) "B" kategorije. Kamp Zablaće zaživio je 1967. godine i tada je imao kapacitet 300 posjetitelja, danas sa kapacitetom od 1600 osoba.

Godine 1964. izgrađena je depadansa Adria sa 66 kreveta "B" kategorije, a dvije godine kasnije depadansa Zvonimir sa 152 kreveta. Dobro poslovanje omogućilo je daljnji rast poduzeća izgradnjom hotela Corinthia-Baška (I faza, 1970. god.) sa 248 kreveta, modernom kuhinjom i restoranom. Godine 1978. otvoren je naturistički kamp Bunculuka sa kapacitetom 1200 osoba.

Druga faza izgradnje hotela Corinthia-Baška uslijedila je 1986. godine izgradnjom hotelskog krila sa 274 kreveta, a treća faza 1990. godine izgradnjom krila Corinthia-Baška III sa 337 kreveta. Usporedno sa smještajnim objektima građeni su i restorani Velebit, Strand, Galeb, Ribar i Zarok, otvorena 3 opskrbna centra - trgovine, izgrađeno 10 tenis terena...

Od 1994. godine (nakon pretvorbe) poduzeće posluje pod nazivom Hoteli Baška d.d. - dioničko društvo mješovitog vlasništva. Godine 1998. kompletno je obnovljena Corinthia-Baška I na razinu hotela sa 4 zvjezdice, sa svim pratećim sadržajima. Iste godine na mjestu bungalova, izgrađene su Ville Corinthia-Baška*** te obnovljen kamp Zablaće.

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u smještajne objekte i poboljšanje kvalitete usluge tvrtka Hoteli Baška postala je prepoznatljiva turistička kuća i glavni pokretač turističkog razvoja u Baški.

Daljnji razvoj i rast tvrtke rezultirao je novim ulaganjima 2003. godine. Stara depadansa Zvonimir kompletno je renovirana u prekrasan Hotel Zvonimir, prvi hotel sa 4 zvjezdice na otoku Krku direktno na plaži. Depadansa Adria također je renovirana i preuređena u Villu Adriu****, novi objekat sa 12 modernih apartmana.

Iste godine uložena su značajna sredstava i u kampove: izgrađene su nove sanitarne prostorije u kampu Zablaće, te nova recepcija, a u kampu Bunculuka je renovirana recepcija i sanitarni čvor.

Svoj odmor gost danas vidi drugačije, koristi ga na različite načine, otvoren je alternativama i spreman na bijeg iz svakodnevnice, pa makar i na samo nekoliko sati. Potaknut novonastalim trendovima projektom Wellness centra Baška, a koji je zaživio u proljeće 2005., kada je novi wellness centar svečano otvorio svoja vrata, Hoteli Baška su još jedanput dokazali da idu u korak s vremenom, a s osnovnom zadaćom zadovoljenja novih potreba i sve većih očekivanja gostiju.

Početkom 2007. godine nastavljen je niz ulaganja u postojeće smještajne kapacitete s ciljem obogaćivanja i poboljšavanja postojeće ponude, a sve radi boljeg pozicioniranja na turističkom tržištu. Tako su klimatizirane preostale smještajne jedinice u Hotelu Corinthia-Baška, čime su svi čvrsti objekti Hotela Baška kompletno klimatizirani, obnovljene su i opremljene novim namještajem sobe u Hotelu Corinthia-Baška II/III te je uveden magnetski kartični sustav za ulaz/izlaz iz sobe, korištenje usluga Wellness centra, parkirališta i plaćanja svih dodatnih usluga…

Na prostoru nekadašnjih hotela Baška i Velebit, odmah uz more, na centralnom dijelu poznate bašćanske plaže, Hoteli Baška su u 2008. godini izgradili potpuno novi smještajni objekt - Atrium Residence Baška. Novi reprezentativni objekt raspolaže s ukupno 64 smještajne jedinice, uređenih na nivou 4 i 5 zvjezdica.

Villa Adria je u 2008. godini također zablistala u novom izdanju. Kapaciteti postojećeg objekta povećani su za 16 novih smještajnih jedinica, čime novi kompleks u konačnici raspolaže s ukupno 28 smještajnih jedinica.

Ambiciozni plan daljnjeg razvoja i kapitalnih ulaganja u 2008. godini nastavio se uređenjem modernog, polivalentnog kongresnog prostora u Hotelu Corinthia-Baška, sa svim tehničkim uređajima i pomagalima, kapaciteta 250 osoba, a što u konačnici omogućava kvalitetnije posvećivanje i kongresnom vidu turizma.

Stalna ulaganja u poslovanje - prvenstveno u kvalitetu usluga, kulturno nasljeđe i zavidna klimatska obilježja ovog kraja čine dobru osnovu za daljnji razvoj tvrtke iz koje gosti odlaze zadovoljni i ponovno se vraćaju.

Najboljacijena zajamčena

Jamstvo najniže online cijene

Na našem rezervacijskom sistemu jamčimo Vam najnižu cijenu smještaja koju je moguće rezervirati on-line. Ukoliko u roku od 48 sati nakon izvršenja rezervacije za isti smještaj, termin te po istim uvjetima pronađete nižu on-line cijenu od one ponuđene na našem rezervacijskom sistemu, obratite nam se ( online@hotelibaska.hr) i mi ćemo Vam odobriti dodatnih 5% popusta na pronađenu povoljniju cijenu.
Zatvori